Acasă Vest Hunedoara Hunedoara: Votul din diaspora, reclamat la Comisia Europeană

Hunedoara: Votul din diaspora, reclamat la Comisia Europeană

DISTRIBUIȚI

Eugen Tomac136806 – 18052015 – Presedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat duminica, la Deva, ca se va adresa Comisiei Europene, nemultumit de cadrul juridic care reglementeaza exercitarea votului de catre romanii din diaspora.

Tomac a mentionat ca 4 milioane de romani muncesc in tari ale Uniunii Europene, apreciind ca Guvernul si Parlamentul nu au intreprins masuri astfel incat sa fie evitate incidentele care au avut loc in strainatate la alegerile din 2014 pentru desemnarea presedintelui.

„Cadrul juridic (…) in ceea ce-i priveste pe romanii din afara este depasit si ultimele alegeri demonstreaza acest lucru cat se poate de clar, pentru ca au putut vota doar 400.000 de cetateni romani din patru milioane, deci doar 10%. Credem ca este timpul ca si Comisia sa intervina in aceasta chestiune pentru ca Guvernul, iar daca nu doreste Guvernul, cel putin Parlamentul sa analizeze cu seriozitate legea votului prin corespondenta pe care noi am depus-o”, a declarat presedintele PMP.

El a aratat ca Miscarea Populara a depus in Parlament un proiect de lege referitor la votul prin corespondenta. Initial, proiectul a fost respins in decembrie 2014, dar o varianta imbunatatita a acestuia a fost depusa, din nou, la Parlament, in februarie anul acesta.

„Mi-as dori ca clasa politica, Guvernul si Parlamentul sa nu mai trateze superficial aceasta problematica pentru ca cei patru milioane de romani care muncesc in UE nu sunt cu nimic mai diferiti decat, de exemplu, europarlamentarii pe care-i avem la Bruxelles. Ei beneficiaza de aceste avantaje pentru ca Romania este membru al UE: libertatea de miscare, libertatea de a-si alege locul de munca, libertatea de a-si alege locul de trai”, a spus Tomac.

In opinia acestuia, romanii care muncesc in strainatate reprezinta „cel mai mare investitor in economia Romaniei”, liderul PMP afirmand ca prin aportul acestora in tara au intrat, pana acum, peste 40 de miliarde de euro.

Alaturi de secretarul general adjunct Gelu Visan si secretarul executiv Roxana Iliescu, presedintele PMP a participat duminica la conferinta judeteana de alegeri a filialei PMP Hunedoara.

In functia de presedinte al organizatiei judetene PMP Hunedoara a fost aleasa Mihaela Brate, iar secretar general a fost desemnat prin vot Emil Lasconi. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.