Acasă Nord-Est Iasi Iaşi: Primarul Nichita a fost suspendat din funcţie

Iaşi: Primarul Nichita a fost suspendat din funcţie

DISTRIBUIȚI

136966 – 22052015 – Primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, aflat in arest la domiciliu in dosarul in care este cercetat pentru ca ar fi apelat la angajatii Politiei Locale ca sa-si urmareasca fosta iubita, a fost suspendat din functie, vineri, printr-un ordin emis de catre prefectul judetului, Dan Carlan, potrivit Hotnews.ro.

Prefectul judetului Iasi, Dan Carlan, a anuntat, vineri, ca a emis ordinul privind suspendarea din functie a primarului municipiului, Gheorghe Nichita, pe durata cat acesta este arestat la domiciliu.

„La data de 22 mai 2015, in termenul legal prevazut de art. 71 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, a fost emis Ordinul Prefectului judetului Iasi privind constatarea suspendarii de drept a exercitarii mandatului de primar al Municipiului Iasi de catre domnul Gheorghe Nichita, pe durata existentei masurii preventive a arestului la domiciliu. Grupul de lucru constituit la nivelul Institutiei Prefectului judetului Iasi, analizand documentele comunicate de catre instanta (Curtea de Apel Bucuresti) precum si prevederile legale aplicabile, a constatat ca, in comunicarea adresata institutiei prefectului, instanta de judecata a inteles sa indice in mod expres aplicarea art. 71 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, articol care reglementeaza suspendarea de drept a mandatului de primar¬, se arata intr-un comunicat semnat de prefectul Iasiului Dan Carlan.

Totodata, prefectul de Iasi recomanda secretarului Consiliului Local sa convoace plenul consiliului pentru ziua de sambata, pentru desemnarea viceprimarului care va exercita temporar atributiile primarului Nichita.

De asemenea, va fi desemnat un nou viceprimar, din randul consilierilor, in locul viceprimarului care va prelua atributiile lui Nichita.

Cel mai probabil, atributiile primarului Gheorghe Nichita vor fi preluate de catre viceprimarul social-democrat Mihai Chirica.

Primarul Gheorghe Nichita este cercetat in arest la domiciliu din 8 mai, decizie luata de Curtea de Apel Bucuresti, care a inlocuit hotararea Tribunalului Bucuresti de cercetare a edilului sub control judiciar.

In acelasi dosar, sunt cercetati, sub control judiciar, Liviu Hliboceanu, seful Politiei Locale Iasi, si Stefan Avirvarei, sef serviciu in aceeasi institutie.

Gheorghe Nichita este suspectat in acest dosar ca ii folosea pe angajatii Politiei Locale Iasi, institutie subordonata primariei, sa supravegheze anumite persoane, iar directorul Politiei Locale il tinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmarite.

La 7 mai, Gheorghe Nichita a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca s-a autosuspendat din functia de vicepresedinte PSD la nivel national, dar si din cea de presedinte al PSD Iasi. Nichita a precizat ca pana la clarificarea situatiei sale juridice atributiile de presedinte al PSD Iasi au fost preluate de catre Victorel Lupu, prim-vicepresedinte al organizatiei judetene PSD Iasi.

Gheorghe Nichita este primar al Iasiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD.  – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.