Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: Aeroportul Otopeni: Prinsă cu 2 kg bijuterii din fildeş ascunse în...

Ilfov: Aeroportul Otopeni: Prinsă cu 2 kg bijuterii din fildeş ascunse în bagaje

DISTRIBUIȚI

136587 – 07052015 – Poliţiştii de frontieră împreună cu vameşii de la Aeroportul Henri Coandă au depistat două kg bijuterii (in total 239 obiecte), confecţionate dintr-un material susceptibil a fi fildeş, pe care o femeie intenţiona să le introducă ilegal ţară.

In data de 6 mai a.c., în jurul orelor 16.00, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, s-a prezentat pentru a intra în ţară, din direcţia Roma, o femeie, cetăţean chinez, în vârstă de 31 ani, cu rezidenta  în România.

În baza unei informaţii, după efectuarea formalităţilor de frontieră,  femeia a fost monitorizată până în sala de bagaje, unde după recuperarea genţilor s-a îndreptat spre culoarul  destinat persoanelor care nu au bunuri de declarat.

            Având suspiciuni, vameşii şi poliţiştii de frontieră au controlat amănunţit bagajelor femeiei, descoperind, disimulate printre animale marine in forma uscata (castraveţi de mare), două kg bijuterii  artizanale confecţionate dintr-un material susceptibil a fi fildeş – brăţări, coliere şi pandantive – pentru care femeia nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă.

         Conform Conventiei Internationale privind Comertul International cu specii periclitate de fauna si flora salbatica ( Conventia Cites de la Washington), ratificata de Romania prin legea 69/1994, comertul cu fildes este interzis pe plan mondial in vederea protejarii speciilor pe cale de disparitie, pentru acest tip de marfa existând reglementari speciale la introducerea pe teritoriul Comunităţii.

            Valoarea pe piaţă neagră a fildeşului este de aproximativ 10 euro pe gram, astfel încât valoarea obiectelor confiscate a fost estimata la  20.000 euro.

            Ca urmare a faptului ca femeia nu avea documente de import/export sau alte documente şi certificate prevăzute de lege pentru transportul acestor produse cu regim special, bunurile au fost reţinute în vederea confiscării de către  autoritatea vamală, urmând a fi trimise spre expertizare, iar femeia a fost sancţionata cu amendă de 5.000 lei, potrivit unui comunicat comun al Poliţiei de Frontieră şi Direcţiei Generale a Vămilor. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.