Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Ilfov: Evaziune fiscală: 17 reţinuţi în urma percheziţiilor de joi

Ilfov: Evaziune fiscală: 17 reţinuţi în urma percheziţiilor de joi

DISTRIBUIȚI

136951 – 22052015 – În urma percheziţiilor efectuate joi de poliţiştii de investigarea criminalităţii economice, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, au fost reţinute 17 persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. De asemenea, a fost instituită măsura sechestrului asigurător, în valoarea de 2.000.000 de lei, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov .

La data de 21 mai a. c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au efectuat 59 de percheziţii la domiciliile şi societăţile unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul construcţiilor, textilelor şi comerţului de legume – fructe.

De asemenea, poliţiştii au pus în executare 57 de mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea de infracţiuni.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente de evidenţă contabilă, ştampile şi medii de stocare.

De asemenea, a fost instituită măsura sechestrului asigurător, în valoarea de 2.000.000 de lei (24.656 de lei confiscaţi numerar, obiecte textile, încălţăminte, optică medicală, precum şi două autovehicule de lux).

17 persoane au fost reţinute pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că, în perioada 2014 – 2015, în circuitul infracţional ar fi fost implicate peste 150 de societăţi comerciale, conduse de opt cetăţeni sirieni, care ar fi desfăşurat tranzacţii comerciale fictive în valoare de peste 20.000.000 de euro, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat la peste 4.000.000 de euro. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.