Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: Trei persoane reţinute în dosarul evaziunii cu textile

Ilfov: Trei persoane reţinute în dosarul evaziunii cu textile

DISTRIBUIȚI

136712 – 13052015 –  În urma percheziţiilor efectuate marţi de poliţişti la persoane bănuite de evaziune fiscală,  trei persoane au fost reţinute şi a fost instituit sechestru asigurător până la concurenţa sumei de un milion de euro, prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului, potrivit unui comunicat al IPJ ILfov.

La data de 12 mai a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au efectuat houă percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la persoane bănuite de evaziune fiscală prin comercializare şi producere ilegală de produse textile.

În urma acțiunii, trei persoane au fost reţinute, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentate în instanţă cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, alte șapte persoane sunt cercetate, în stare de libertate, tot pentru evaziune fiscală.

Acțiunea a fost desfășurată în cadrul unui dosar instrumentat de polițiștii de investigare a criminalității economice, în care mai multe persoane, reprezentanţii a două societăţi comerciale, sunt bănuite că, în perioada 2013 – 2015, ar fi comercializat peste 200.000 de produse textile pe care le-ar fi produs, în mod clandestin, în cadrul celor două fabrici pe care le deţineau în mod ilegal.

Valoarea bunurilor comercializate de către aceştia este estimată la peste patru milioane de euro, iar prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de un milion de euro.

Poliţiştii au instituit măsuri asiguratorii pentru bunurile celor două societăţi comerciale, până la concurenţa sumei de un milion de euro.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al SRI. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.