Acasă Externe Letonia: Armenia şi Belarus refuză să condamne anexarea Crimeei

Letonia: Armenia şi Belarus refuză să condamne anexarea Crimeei

DISTRIBUIȚI

136919 – 21052015 – Armenia si Belarus au refuzat sa condamne anexarea Crimeei de catre Rusia in declaratia finala a Summitului care reuneste reprezentanti din cele 28 de tari ale UE si sase tari din fostul URSS joi si vineri la Riga, au declarat surse apropiate delegatiei europene, potrivit AFP.

Dar „acest lucru nu reprezinta un risc real pentru summit”, a precizat aceasta sursa, si probabil „chestiunea Crimeii va fi tratata intr-un document separat”.

Cu alte cuvinte, declaratia finala va trebui sa contina o formula mai acceptabila pentru Minsk si Erevan, precum afirmarea respectului suveranitatii si integritatii teritoriale.

„Noi ne urmam linia si ei si-o urmeaza pe a lor”, au precizat sursele citate, reamintind ca la ONU Armenia si Belarus au votat impotriva condamnarii anexarii Crimeii de catre Rusia.

O problema similara a fost intampinata in timpul summitului Parteneriatului Estic de la Varsovia, in 2011, cand condamnarea Belarusului pentru represalii impotriva opozitiei a fost exprimata intr-un text separat.

Mai multe tari au obiectii in ceea ce priveste pasaje din proiectul declaratiei finale, in special in ceea ce priveste conflictele inghetate din fosta URSS, a recunoscut o sursa apropiata delegatiei letone. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.