Acasă Centru Mures Mureș: Zile regale la UMF Tg. Mureș

Mureș: Zile regale la UMF Tg. Mureș

DISTRIBUIȚI

136975 – 25052015 – Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu-Mureş a găzduit, timp de trei zile, o serie de manifestări în cinstea împlinirii a 70 de ani de existenţă, la care au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai Caselor Regale din România și Iordania.În acest context, în zilele de 21 și 22 mai, a fost organizat și cel de VI-lea Congres Româno-Iordanian de Medicină și Farmacie. Aflată la cea de-a 6-a ediţie, manifestarea a fost organizată pentru prima dată în parteneriat cu University of Jordan din Amman şi s-a desfășurat sub înaltul patronaj al ASR Prinţesa Muna Al Hussein.

Reprezentanţii UMF Târgu-Mureş şi ai Universităţii din Iordania au parafat un acord de parteneriat, în prezenţa miniştrilor Sănătăţii din România şi Iordania, accord care presupune un plan de dezvoltare pe zona ştiinţifică și didactică

Congresul româno-iordanian de medicină şi farmacie reprezintă o reţea de comunicare pentru specialiştii în domeniile medicinii, farmaciei şi asistenţei medicale, precum şi o platformă pentru stabilirea de contacte la nivel oficial şi personal între reprezentanţii celor două ţări.

Congresul Româno – Iordanian de Medicină şi Farmacie (CoRIMF) este un eveniment anual, organizat alternativ în România şi în Regatul Haşemit al Iordaniei.

În România, CoRIMF a fost organizat în centre universitare cu tradiţie în domeniul medical în cadrul cărora au absolvit şi o serie de specialişti iordanieni (2015 – UMF Târgu Mureş, 2013 – UMF Iaşi, 2011 – UMF Cluj Napoca). Peste 2.500 de medici iordanieni au terminat studiile în România.

Universitatea de Meicină și Farmacie din Tg. Mureș a fost fondată prin Decret Regal, semnat de Regele Mihai I, în anul 1945, anul de încheiere al celui de-Al Doilea Război Mondial. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.