Acasă Stiri Locale Bucuresti-Ilfov Sunt primul ajutor

Sunt primul ajutor

DISTRIBUIȚI

 banicioiu - ambulanta ilfov136993 – 25052015 –Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății s-a aflat luni dimineață la Serviciul de Ambulanță București – Ilfov, acolo unde a participat la reluarea programului pilot “Sunt primul ajutor!”, precum și la lansarea site-ului de educatie medicală și prim ajutor pentru copii  – suntprimulajutorjunior.ro.

“Mă bucur că acest proiect început acum doi ani merge înainte și că a fost creat și un site special cu informații utile. Societatea românească va fi mult mai pregătită pentru a aborda o situație de urgență și a acorda primul ajutor dacă învățăm, din timp, copiii și tinerii noțiunile de bază” a declarat ministrul.

Bănicioiu a anunțat că Ministerul Sănătății propune ca în școli să fie introduse ore de educație sanitară. “Am găsit multă deschidere și dorință de colaborare la colegii de la Educație și sperăm ca propunerea noastră să se poată concretiza chiar din următorul an școlar. Astfel, elevii și tinerii vor putea învăța noțiuni despre modul de organizare, funcţionare şi utilizare a sistemului sanitar, dar și a Sistemului Naţional Unic pentru Apel de Urgenţă 112, cum să aplice şi să execute corect manevre de salvare a vietii, noţiuni de igienă şi de prevenire a afecţiunilor”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.