Acasă Externe Turcia: Bogdan Aurescu la reuniunea miniştrilor de externe din statele NATO

Turcia: Bogdan Aurescu la reuniunea miniştrilor de externe din statele NATO

DISTRIBUIȚI

136699 – 13052015 – Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu va participa, în 13–14 mai 2015, la reuniunea miniştrilor de externe din statele membre NATO, care va avea loc în Antalya (Turcia). În cadrul reuniunilor prilejuite de summit-ul ministerial din Antalya, şeful diplomaţiei române va prezenta evaluarea României privind dezvoltările de securitate din vecinătatea estică şi sudică a Alianţei, cu accent asupra necesităţii continuării măsurilor Aliate de reasigurare şi adaptare, dar şi asupra sporirii cooperării cu partenerii. De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu va evidenţia elementele de poziţionare a ţării noastre în pregătirea Summit-ului NATO din Polonia, din 2016, potrivit unui comunicat al MAE.

Astfel, agenda reuniunilor în formatul Consiliului Nord-Atlantic, la care a fost invitată şi Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, se va concentra asupra provocărilor de securitate din vecinătatea estică şi sudică. În cadrul discuţiilor vor fi evaluate posibilităţile Alianţei de continuare a adaptării şi de sporire a cooperării şi coordonării cu UE, ca răspuns la evoluţiile recente în materie de securitate.

Situaţia de securitate din Ucraina şi impactul asupra securităţii euro-atlantice vor fi analizate în cadrul Comisiei NATO-Ucraina, în acelaşi format urmând să fie discutate şi progresele înregistrate pe segmentul cooperării consolidate între Alianţa Nord-Atlantică şi Ucraina.

Reuniunea în format Resolute Support Mission (RSM Afganistan) va oferi prilejul unei treceri în revistă a procesul de tranziţie politică din Afganistan, precum şi a situaţiei de securitate din ţară şi din regiune.

În marja reuniunii ministeriale, şeful diplomaţiei române va avea întrevederi bilaterale cu omologi din state membre NATO şi partenere, se maiu arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.