Acasă Politic Un alt distrugător american în apele teritoriale ale României

Un alt distrugător american în apele teritoriale ale României

DISTRIBUIȚI

 136968 – 22052015 – Distrugătorul USS Ross, aparţinând Flotei a 6-a a SUA, intră sâmbătă, 23 mai, în Marea Neagră. Flota a 6-a, cu sediul la Napoli, operează de obicei în Marea Mediterană. Astăzi, distrugătorul USS Ross se afla deja în Marea Egee, potrivit România Liberă. USS Ross este un distrugător din clasa Arleigh Burke, având rachete la bord. În luna aprilie 2015 s-a aflat în Marea Neagră un distrugător din aceeaşi clasă, USS Jason Dunham.

“Prezenţa lui Ross în Marea Neagră demonstrează implicarea Statelor Unite în securitatea colectivă a aliaţilor noştri din NATO. Lucrăm aproape de aliaţii şi partenerii noştri pentru a asigura securitatea maritimă, operativitatea şi capabilitatea navală, precum şi pentru a promova pacea şi stabilitatea în regiune”, a declarat comandantul USS Ross, comandorul Tadd Gorman.

Distrugătorul va traversa apele teritoriale ale Bulgariei, României şi Ucrainei

Forţele Navale americane nu au anunţat oficial care va fi traseul USS Ross în Marea Neagră. Totuşi, se poate presupune că el se va opri în porturile Varna (Bulgaria) şi Constanţa (România), pentru a ajunge, în final, în apele teritoriale ale Ucrainei – stat partener cu NATO.

Aproape cu certitudine, USS Ross va participa şi la exerciţiul naval „Romanian Trident Poseidon 2015”, organizat în perioada 22 – 28 mai în apele internaţionale şi în apele româneşti ale Mării Negre.

La reuniunea NATO din Ţara Galilor, de după izbucnirea crizei din Ucraina, NATO s-a angajat să asigure o prezenţă militară sporită, permanentă în Marea Neagră şi în statele est – europene membre ale Alianţei.

De la începutul acestui an, angajamentul NATO s-a materializat prin desfăşurarea unor ample exerciţii militare, precum şi prin vizitele unor nave de luptă în Marea Neagră. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.