Acasă Externe Austria: Şeful diplomaţiei austriece vrea alocaţii pentru copii românilor la nivelul celor...

Austria: Şeful diplomaţiei austriece vrea alocaţii pentru copii românilor la nivelul celor de acasă

DISTRIBUIȚI

137734  – 22062015  – Ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, cere o reforma a sistemelor sociale in Uniunea Europeana, nemultumit ca statul austriac plateste o alocatie de 160 de euro pentru copilul unui roman care lucreaza in Austria, desi in Romania aceasta indemnizatie este mult mai mica.

Ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, doreste o reforma rapida a sistemelor sociale in UE, afirmatia sa aparand in contextul discutiilor din Austria privind sumele trimise de Viena copiilor ai caror parinti, cetateni UE, muncesc in aceasta tara, potrivit presei austriece, citata de Mediafax.

Kurz a explicat ca pentru doi copii romani, ai caror parinti muncesc in Austria, statul austriac ofera lunar aproximativ 300 de euro. „Suma aproape corespunde unui salariu mediu din Romania”, a spus Sebastian Kurz.

Seful diplomatiei austriece doreste ca valoarea alocatiilor acordate de Austria sa corespunda celei din statul de unde provin parintii copiilor respectivi. Astfel, Austria nu ar mai plati aproximativ 300 de euro pentru doi copii romani ai caror parinti muncesc in Austria, ci doar circa 30 de euro.

„Suntem de aceeasi parere cu britanicii: Marea Britanie doreste reforme in cadrul UE si asta trebuie sa se intample rapid”, a spus Sebastian Kurz.

Ministrul austriac al Muncii, Rudolf Hundstorfer, a criticat pozitia lui Kurz, prin urmare coalitia de guvernare va purta discutii in aceasta vara pentru a ajunge la un punct de vedere comun asupra acestui subiect. – PROMPT MEDIA

foto:romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.