Acasă Nord-Vest Bihor Bihor: Evaziune: Percheziţii pentru un prejudiciu de peste 6.000.000 lei

Bihor: Evaziune: Percheziţii pentru un prejudiciu de peste 6.000.000 lei

DISTRIBUIȚI

137975 – 30062015  – Procurorii DIICOT din Oradea împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea şi cu sprijinul tehnic de specialitate al inspectorilor antifraudă  din cadrul ANAF, au efectuat marţi şase percheziţii la sediul social şi punctele de lucru ale unei societăţi comerciale din judeţul Bihor precum şi la locuinţele administratorilor/asociaţilor, în cadrul unei acţiuni de destructurare a unei grupări infracţionale specializată în evaziune fiscală.

     Ancheta a fost declanșată ca urmare a sesizării primite de la Direcția Generală Antifraudă Fiscală.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2012 – 2014, reprezentanţii societăţii Natural Fruit SRL au constituit un grup infracţional organizat specializat în evaziune fiscală prin crearea unui circuit tranzacţional fără conţinut economic real, al cărui unic scop l-a constituit sustragerea de la plata contribuţiilor la bugetul de stat.

Membrii grupării au  înfiinţat mai multe firme în Ungaria, pe numele unor interpuşi, persoane cu cetăţenie română, domiciliaţi în judeţul Bihor.

Există suspiciuni că operaţiunile de livrare declarate şi înregistrate în contabilitate, către societăţile ungare din circuit, controlate prin interpuşi nu au avut la bază operaţiuni reale, încercându-se astfel disimularea realităţii fiscale prin crearea unei aparenţe privind existenţa unor operaţiuni care în fapt nu au existat, cu scopul de a crea în mod artificial TVA deductibil şi de a diminua nelegal impozitul pe profit datorat.

Astfel, a rezultat că beneficiarul operaţiunilor fictive din acest lanţ tranzacţional creat artificial a fost societatea Natural Fruit, aceasta având ca obiect de activitate ˝Comerţ cu ridicata al fructelor şi legumelor˝, care prin exercitarea dreptului de deducere pe baza documentelor emise în acest circuit, şi-a diminuat nelegal TVA de plată cu suma de 3.607.332 lei şi impozitul pe profit cu suma de 2.404.888 lei, prejudiciul total cauzat bugetului de stat fiind de 6.012.220 lei.

Inspectorii antifraudă au instituit măsuri asigurătorii asupra conturilor bancare curente de disponibilităţi ale societăţii Natural Fruit în valoare de 4.758.344 lei. – PROMPT MEDIA 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.