Acasă Sud-Est Braila Brăila: Douăzeci şi doi de poliţişti şpăgari, trimişi în judecată

Brăila: Douăzeci şi doi de poliţişti şpăgari, trimişi în judecată

DISTRIBUIȚI

137340  – 05062015 – Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) au finalizat cercetările în dosarul constituit pentru fapte de corupţie săvârşite de către poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila şi au dispus trimiterea în judecată a 22 de inculpaţi.

            Aceştia, acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu, fals intellectual, se află în arest preventiv (trei dintre ei), în stare de arest la domiciliu (opt) sau sub control judiciar (11).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada decembrie 2014 – aprilie 2015, inculpaţii, agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila – Biroul Rutier şi Biroul de ordine publică, au primit bani sau alte foloase necuvenite din partea unor conducători auto care erau depistaţi în trafic că au încălcat normele legale referitoare la regimul rutier, în schimbul nesancţionării acestora.

Sumele de bani primite variau între 100 şi 1.500 de lei şi erau remise poliţiştilor, fie în documentul RCA, fie în palmă cu ocazia strângerii de mână sau în portbagajul autoturismului din dotare.

Modul de operare precaut şi planificat al inculpaţilor, precum şi limbajul codificat utilizat în a pretinde sume de bani, denotă o specializare şi o abilitate sporită de a folosi metode care să îngreuneze identificarea şi tragerea la răspundere penală, se precizează în comunicatul PÎCCJ.

În cadrul cercetărilor a fost autorizată folosirea investigatorilor sub acoperire.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Brăila. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.