Acasă Centru Brasov Braşov: Percheziţii la Primăria Braşov şi acasă la primar

Braşov: Percheziţii la Primăria Braşov şi acasă la primar

DISTRIBUIȚI

137918 – 29062015 – Procurorii DNA fac, luni dimineata, mai multe perchezitii la sediile Primariei Brasov si ale mai multor firme, precum si la domiciliul edilului George Scripcaru (PNL). Primarul brasovean ar fi suspectat de abuz in serviciu in acest dosar, transmit televiziunile de stiri.

George Scripcaru ar fi favorizat anumite firme in ceea ce priveste atribuirea de contracte de energie termica, prejudiciul din acest caz ridicandu-se la 1,3 milioane de lei.

DNA Brasov „efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2010-2015”, potrivit unui comunicat al DNA.

Sunt effectuate perchezitii la 20 de adrese situate in judetul Brasov, dintre care una este sediul unei institutii publice, iar restul sunt sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice, potrivit comunicatului, in care nu se specifica insa ca este vorba despre Primaria Brasov.

Se pare ca anchetatorii verifica acum mai multe hotarari luate de municipalitate, in frunte cu George Scripcaru, prin care niste societati ar fi fost sprijinite sa castige contracte cu primaria.

Pe langa prejudiciul de 1,3 milioane de lei, edilul ar fi provocat si pagube in valoare de 26 de milioane de lei firmelor dezavantajate.

Procurorii DNA descind si la un hotel din Brasov unde s-ar afla un seif utilizat de unul dintre oamenii de afaceri care a castigat contracte cu municipalitatea, si anume Daniel Popescu. – PROMPT MEDIA 

foto:gandul.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.