Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: CE  apreciază progresele României în elaborarea Master Planului de Transport

Bruxelles: CE  apreciază progresele României în elaborarea Master Planului de Transport

DISTRIBUIȚI

137290  – 04062015 – Comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, a primit ieri vizita ministrului transporturilor din România, Ioan Rus, pentru a discuta ultimele aspecte referitoare la Master Planul de Transport.

În urma discuțiilor, comisarul european a declarat că „este un document național strategic care stabilește o hartă prioritară de dezvoltare a infrastructurii de transport pe termen lung, fiind o condiționalitate ex-ante pentru finanțarea proiectelor de mare infrastructură din Fondurile Structurale și de  Investiții  Europene. Comisia Europeană apreciază progresele înregistrate de România în elaborarea Master Planului de Transport. România are cel mai avansat model de Master Plan, din cele 22 de state membre care pregătesc în prezent un astfel de document. Mai avem câteva aspecte de discutat cu reprezentanții Ministerului Transportului în cursul lunii iunie, însă per ansamblu suntem pe drumul cel bun”.

De asemenea, Corina Crețu a mai subliniat că “Obiectivul nostru comun, al Comisiei Europene și al Guvernului României, este acela de a reuși să finalizăm și să adoptăm Programul Operațional pentru Infrastructură Mare și Programul Operaţional Regional până la jumătatea lunii iulie, astfel încât să se poată începe implementarea proiectelor.” – PROMPT MEDIA

foto:MT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.