Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Alina Gorghiu despre votul pentru MRU: Vom avea cvorum, vom avea...

Bucureşti: Alina Gorghiu despre votul pentru MRU: Vom avea cvorum, vom avea vot

DISTRIBUIȚI

137958 – 30062015  – Alina Gorghiu, copreședinte PNL, a declarat luni seara, la TVR, că marţi, în plenul Parlamentului, va exista cvorum şi vot pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în fruntea Serviciului de Informaţii Externe.

„Mâine (marţi – n. r.) vom avea cvorum, vom avea un vot”, a afirmat Alina Gorghiu, care a arătat că s-au declarat în favoarea numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu parlamentarii  PNL, minorităţile, UDMR şi UNPR.

Alina Gorghiu, a declarat că speră ca marţi, în plenul Parlamentului, să poată fi obţinut cvorumul la votul lui Mihai Răzvan Ungureanu pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) şi fără prezenţa parlamentarilor PSD, care au anunţat că nu vor participa la şedinţă.

„Ne străduim să asigurăm acest cvorum de şedinţă. Nu va fi o misiune simplă, dar avem în acest moment, cred eu, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu liderii de la Camera Deputaţilor şi din grupul parlamentar al Senatului, suficiente persoane, suficienţi parlamentari care nu doar să asigure cvorumul acestei şedinţe, ci să şi adoptăm o hotărâre prin care să fie numită persoana lui Mihai Răzban Ungureanu în funcţia acestui serviciu.

Alina Gorghiu a explicat că marţi la ora 17.00 Mihai Răzvan Ungureanu este audiat în Comisie, după care urmează votul în plen. Acesta ar urma să aibă loc indiferent de votul din Comisie, a precizat Gorghiu.

Propunerea aparţine, din punct de vedere constituţional preşedintelui, a spus Gorghiu, referitor la faptul că Victor Ponta a declarat că PSD nu a fost consultat de preşedinte în privinţa propunerii la conducerea SIE.

Alina Gorghiu a subliniat că preşedintele Iohannis nu i-a consultat nici pe liderii PNL privind numirea lui Ungureanu.  Gorghiu a precizat că toţi parlamentarii PNL vor vota în favoarea lui Mihai Răzvan Ungureanu.  Toţi cei de la PNL care vor fi prezenţi mâine în sală vor vota pentru MRU, a spus copreşedintele PNL, care a adăugat că „CV-ul îl recomnadă pentru această funcţie”.

Parlamentul se reuneşte marţi la ora 17.00, pentru votul privind numirea lui M.R. Ungureanu la SIE Plenul reunit al Parlamentului se reuneşte marţi la ora 17,00 pentru a decide asupra nominalizării lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, au precizat surse parlamentare. – PROMPT MEDIA 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.