Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: ANA: Colectarea datelor privind urgenţele provocate de droguri, discutată la Spitalul...

Bucureşti: ANA: Colectarea datelor privind urgenţele provocate de droguri, discutată la Spitalul Grigore Alexandrescu

DISTRIBUIȚI

137709  – 19062015  – La sediul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, a avut loc joi o întâlnire între reprezentanţii Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) şi cei ai Spitalului.

Subiectele discuţiilor au vizat îmbunătăţirea sistemului de colectare a datelor privind urgenţele medicale cauzate de consumul de droguri şi a reţelei naţionale de avertizare timpurie privind noile substanţe cu proprietăţi psihoactive (SNPP), precum şi identificarea unor oportunităţi de colaborare între cele două instituţii, potrivit unui comunicat al ANA.

În cadrul întâlnirii, au fost dezbătute şi aspecte privind sistemul de colectare şi raportare a datelor referitoare la asistenţa medicală acordată consumatorilor de droguri, posibilităţi de îmbunătăţire a legislaţiei în domeniu, tendinţe înregistrate în rândul consumatorilor de droguri care solicită servicii de asistenţă, necesitatea formării de specialişti în domeniul adictologiei, precum şi modalităţi de identificare a substanţelor noi cu proprietăţi psihoactive.

Totodată, au fost menţionate dificultăţile cu care se confruntă specialiştii din cadrul Secţiei de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” la diagnosticarea cazurilor de intoxicaţii cu substanţe psihoactive noi, semnalându-se, astfel, necesitatea dotării unor laboratoare specializate cu biblioteci de date corespunzătoare, care să fie actualizate permanent, în scopul determinării în timp util a noilor substanţe psihoactive existente pe piaţa drogurilor cu potenţial nociv pentru sănătate.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti reprezintă o instituţie de referinţă pentru sănătatea publică românească şi, în acelaşi timp, un partener de bază pentru Agenţia Naţională Antidrog. Totodată, Centrul de toxicologie care funcţionează în cadrul său încă din 2007, se bucură de recunoaştere pe plan internaţional, fiind singurul de acest tip acreditat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.