Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Deputatul Cristina Nichita : Parlamentul nu este producător de evenimente triste, în...

București: Deputatul Cristina Nichita : Parlamentul nu este producător de evenimente triste, în tehnicolor

DISTRIBUIȚI

137444  – 10062015 – Deputatul Cristina Nichita susține că Parlamentul nu este producător de evenimente triste, în tehnicolor : „Prezidentul a afirmat că ziua de ieri a fost tristă pentru democraţia din România. Eu îmi permit o părere puţin diferită. De fapt, nu puţin, ci total diferită. În Parlament, ziua de ieri a fost o zi normală de plen. Parlamentarii au votat conform convingerilor lor şi este dreptul lor inalienabil de a ţine cont numai de conştiinţa lor atunci când îşi exprimă opţiunile”.

Deputatul susține că Parlamentul este prima instituţie democratică a ţării și împreună cu Prezidentul şi cu administraţia locală, parlamentarii sunt singurele persoane alese în mod direct şi nemijlocit de către cetăţenii României.

Parlamentarii nu pot şi nu trebuie să fie influenţaţi, ameninţaţi sau supuşi presiunilor de către absolut nimeni. Ei nu dau socoteală de deciziile lor decât în faţa celor care i-au trimis în forul legislativ. Parlamentul este o arenă politică unde se legiferează, dar această „bătălie” politică nu trebuie cu niciun chip să se transforme în bătălie juridică, prin ingerinţa nepermisă a vreunui funcţionar. Un procuror nu poate schimba un prim-ministru şi nu poate dărâma un guvern doar pentru că are o bănuială, o impresie sau o convingere. Justiţia are căile ei legale şi actul de justiţie nu este împiedicat de Parlament. Stau dovadă numeroşii parlamentari şi miniştri judecaţi şi arestaţi chiar în timpul mandatului lor , mai adaugă Nichita.

De asemenea, deputatul consideră că aşa cum justiţia “nu suportă comentarii pe marginea deciziilor luate de către judecători, la fel nici Parlamentul nu trebuie să admită glose referitoare la deciziile luate sub cupolă. Şi, în niciun caz, zilele de plen nu sunt nici triste, nici vesele, nici negre, nici multicolore. Sunt zile în care plenul votează”. . – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.