Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Deputatul Vasile Gliga, condamnat la un an de închisoare

Bucureşti: Deputatul Vasile Gliga, condamnat la un an de închisoare

DISTRIBUIȚI

137969 – 30062015  – Deputatul PSD Vasile Ghiorghe Gliga a fost condamnat definitiv de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese.

Instanta Suprema i-a respins ca nefondat apelul impotriva sentintei din februarie anul acesta, potrivit Hotnews.ro.

In 12 februarie 2015, el a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese.

Vasile Ghiorghe Gliga a fost trimis in judecata in ianuarie 2014 de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, el fiind acuzat de conflict de interese, dupa ce si-a angajat sotia in cadrul biroului sau parlamentar, cu incalcarea prevederilor legale.

Ancheta a demarat in urma unei sesizari a Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

Potrivit ANI, Vasile Ghiorghe Gliga si-a angajat sotia, Elena Gliga, in perioada 5 ianuarie 2009 – 28 martie 2011, in cadrul Biroului Parlamentar – Circumscriptia electorala nr. 28 Mures. Inspectorii de integritate au calculat ca beneficiul patrimonial obtinut de sotia deputatului PSD a fost de 27.095 lei (6.451 euro).

Conform prevederilor Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003, „prin conflict de interese se intelege situatia in care persoana ce exercita o demnitate publica sau o functie publica are un interes personal de natura patrimoniala, care ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate a atributiilor care ii revin potrivit Constitutiei si altor acte normative”, iar potrivit dispozitiilor art. 253 din Codul Penal, conflictul de interese consta in indeplinirea, in exercitiul atributiilor de serviciu, a unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv.

Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective. – PROMPT MEDIA

foto:putera.ro 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.