Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Fisuri în coaliție

Bucureşti: Fisuri în coaliție

DISTRIBUIȚI

137928 – 29062015 – PSD începe să-și pună tot mai serios problema unor noi aliați în Parlament după ce UNPR a devenit un partener incomod, au declarat surse din conducerea PSD, potrivit Stiripesurse.ro. Partidul e într-un moment de slăbiciune și nu știe în cine mai poate sa aibă încredere.

Sursele citate spun ca tot partidul este scos din sarite de pirueta pe care a facut-o Gabriel Oprea.

„La CEX-ul de acum o luna, Oprea a vorbit foarte bine, acum si-a schimba mesajul si nu stim de ce. Nu este o problema de guvernare, problema este la nivel de alianta politica, de pozitionare. Ce facem in Parlament? Ori esti cu mine ori iesi si dai mesaje din care nimeni nu mai intelege nimic. Nu stim daca ii mai putem avea aliati in Parlament la proiectul ala, ala, ala, ala. Noi ar trebui sa fim acum uniti, dar nu-i mai intelegem si starea astea trebuie sa inceteze pana nu ne pierdem increderea si rabdarea”, spun surse din conducerea PSD.

Efectul este ca in lipsa increderii in UNPR, PSD sa pastreze doar ALDE aliat strategic in Parlament, urmand sa negocieze sustinere cu alte factiuni parlamentare pentru anumite proiecte punctuale.

Surse parlamentare au declarat ca se poate negocia inclusiv cu UNPR-istii veniti pe alte filiere decat in alegeri, cativa zeci de oameni, pentru a-l lăsa baltă pe Gabriel Oprea.

De asemenea, in contextul negocierilor privind o candidatura comuna PSD-UNPR la locale si la parlamentare, social-democratii nici nu mai vor sa auda de ‘fratele mai mic’, spun sursele citate.

„Partidul nu mai vrea sa le faca loc, nu vrea sa faca o campanie pentru ei. S-ar putea sa pierdem niste posturi din cauza lipsei de entuziasm si determinare a membrilor nostri, nu le poti cere sa dea totul in campanie pentru altul”, a declarat un lider PSD pentru stiripesurse.ro.

O sedinta a conducerii PSD si o sedinta de coalitie sunt planificate astăzi pentru transarea unor situatii delicate. – PROMPT MEDIA 

foto:stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.