Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Klaus Iohannis: Portugalia este un partener foarte important al României

Bucureşti: Klaus Iohannis: Portugalia este un partener foarte important al României

DISTRIBUIȚI

137626  – 17062015  – Președintele României, Klaus Iohannis, a primit miercuri vizita oficială a președintelui Rep. Portugheze, Aníbal Cavaco Silva.Șeful statului roman a ținut să îi ureze bun venit omologului portughez cu ocazia primei vizite ale sale în România.

Iohannis a trecut în revistă dinamica relațiilor din Portugalia și România care a crescut semnificativ în ultimii ani și pe care a vrut să o marcheze la nivel înalt.

„Am discutat despre colaborarea în cadrul UE și NATO, despre provocările actualului context geopolitic. Portugalia este un partener foarte important al României, iar domeniile în care se reflectă acest lucru sunt cel economic și cel al apărării”, a spus președintele.

Klaus Iohannis s-a referit și la cei ”peste 40.000 de români din Portugalia care reprezintă o punte de legătură între țările noastre” și a apreciat sprijinul acordat pentru integrarea comunității de români care trăiesc și muncesc acolo.

Din punct de vedere economic, relațiile dintre cele două țări sunt reflectate în Forumul Invest care a avut loc la începutul lunii iunie în România, iar joi va fi deschis Formului Oamenilor de Afaceri din România și Portugalia.

În același timp, există un interes crescut al companiilor portugheze care vor să investească în România, țară care și-a propus să fie un exportator de securitate energetică. – PROMPT MEDIA

foto:presedincy.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.