Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Legislaţia muncii: Cine riscă, pierde

Bucureşti: Legislaţia muncii: Cine riscă, pierde

DISTRIBUIȚI

 137686  – 18062015  – Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 8-12 iunie 2015, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.630.700 de lei. Au fost depistate 253 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 58 erau din județul Arad, 41 din județul Argeș și 16 din Bihor, potrivit unui comunicat al Inspecţiei Muncii.

În domeniul relaţiilor de muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 1.163.700 de lei din care 760.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 10 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 375 de angajatori. Au fost sancționate 39 persoane fizice pentru că au acceptat să muncească la negru.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 467.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 46 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea 13 au avut loc în București si 11 in județul Argeș.

”Eficiența controalelor inspectorilor de munca se reflectă in numărul mare de sancțiuni și amenzi aplicate atât angajatorilor pentru nerespectarea obligațiilor ce le revin cât și persoanelor care accepta un statut in afara legii. Aceștia trebuie sa conștientizeze că situarea în afara cadrului legal nu le va asigura nicidecum un loc sub umbrela protectoare a legii. Atragem atenția angajatorilor si angajaților deopotrivă că, in ceea ce privește raportarea la legislația muncii, cine riscă nu câștigă”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, şeful Inspecţiei Muncii. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.