Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Mihail Vlasov, trimis în judecată pentru dare de mită

Bucureşti: Mihail Vlasov, trimis în judecată pentru dare de mită

DISTRIBUIȚI

137566  – 15062015 –  Procurorii DNA l-au trimis in judecata, luni, pe fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) Mihail Vlasov, pentru dare de mita. Potrivit unui comunicat DNA, Vlasov, care este avocat in Baroul Iasi, i-a cerut unui deputat, pe 26 februarie 2013, cand era presedinte al Colegiului de Conducere al CCIR, sa ii sustina interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat „Lege privind registratorii comerciali si activitatea de inregistrare in registrul comertului”.

Prin cererea sa, Vlasov dorea influentarea adoptarii unui act normativ prin care CCIR sa poata prelua Oficiul National al Registrului Comertului si astfel sa controleze veniturile obtinute din activitatea desfasurata de Registrul Comertului.

In schimbul sustinerii proiectului de lege, Vlasov i-a promis deputatului, ca il va numi in functia de arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR, mai arata DNA.

Astfel, Mihail Vlasov a pus pe ordinea de zi a sedintei din data de 6 martie 2013 a Colegiului de conducere al CCIR cererea deputatului de acordare a functiei de arbitru, a supus votului membrilor colegiului si a votat alaturi de acestia numirea deputatului in functia promisa.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucuresti.

Vlasov a mai fost trimis in judecata in alt dosar penal, in legatura cu exercitarea functiei de presedinte al CCIR.

Pe 27 februarie, fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare, insa decizia Curtii de Apel nu este definitiva.

Vlasov a fost arestat preventiv, pe 19 martie 2014, si apoi trimis in judecata pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca a cerut mita un milion de euro, de la un om de afaceri, din care a primit 200.000 de euro. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.