Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: “Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu”

Bucureşti: “Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu”

DISTRIBUIȚI

cismigiu - festival137577  – 15062015 –  Primaria Municipiului Bucuresti, prin creart– Centrul de Creatie, Arta si Traditie, organizeaza, in perioada 19 – 21 iunie 2015, Festivalul International de Folclor „Muzici si Traditii in Cismigiu”. Aflat la cea de-a IX-a editie, festivalul va reuni nu mai putin de 2.000 de artisti din toate zonele tarii, ansambluri folclorice, fanfare,  minoritati si comunitati nationale, targ de mestesugari si hand-made, ateliere de creatie si bucate traditionale, potrivit unui comunicat al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB).

Timp de trei zile, intre orele 10:00 – 22:00, Parcul Cismigiu se va transforma intr-o oaza traditionala in centrul Bucurestiului. Pe cele doua scene vor urca artisti consacrati de muzica populara, ca Maria Ciobanu, Nicoleta Voica, Nicolae Furdui Iancu sau Matilda Pascal Cojocarita si  Nicolae Voiculet, dar si Nightlosers, Mihai Margineanu, Argatu’ sau Tapinarii, care vor sustine spectacole de folclor reinterpretat.

Festivalul se va deschide vineri, 19 iunie, la ora 15:00, cu o parada a costumelor populare romanesti si internationale ce se va desfasura pe traseul Ateneul Roman – Calea Victoriei – Cercul Militar National – Bulevardul Regina Elisabeta – Parcul Cismigiu (intrarea Arhivele Statului). Ansambluri nationale si internationale, fanfare, comunitati si minoritati nationale vor participa la parada FIF 2015, in total fiind prezenti 600 de artisti. Parada se incheie la intrarea in Cismigiu, unde fanfarele din Hudesti, din Rupea, „Transilvania” si „Argesul” vor invita trecatorii la marea sarbatoare FIF 2015.

Vineri, 19 iunie 2015, pe scena principala vor urca reprezentanti ai minoritatilor (germana, italiana, greaca, aromana, rroma, maghiara), ansambluri profesioniste, invitati din strainatate si orchestra „Lautarii”, condusa de maestrul Nicolae Botgros.

Plimbarile prin parc cu trasuri si ponei nu lipsesc nici in aceasta editie si intregesc atmosfera de sarbatoare  oferind doritorilor o promenada la ceas de seara, prin cel mai vechi parc al Capitalei.

Intrarea la toate evenimentele din Parcul Cismigiu este libera. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.