Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Nepotul lui Traian Băsescu, pus sub control judiciar pe cauţiune

Bucureşti: Nepotul lui Traian Băsescu, pus sub control judiciar pe cauţiune

DISTRIBUIȚI

 137647  – 17062015  – Procurorii DNA au dispus miercuri punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune pentru 60 de zile faţă de Dragoş Băsescu, fiul lui Mircea Băsescu, frate cu fostul preşedinte Traian Băsescu. Procurorii îl acuză pe bepotul fostului preşedinte de trafic de influenţă.

În acelaşi dosar se efectuează acte de urmărire penală față de Ciprian Nistor (condamnat definitiv în alt dosar al DNA), în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat al DNA, Dragoş Băsescu, la data de 13 martie 2014, împreună cu suspectul Ciprian Nistor, i-a pretins unei persoane (denunțător în cauză) 500.000 euro pentru o soluție de nearestare la o contestație formulată de către D.I.I.C.O.T. în dosarul care  privea respectiva persoană și încă 500.000 euro pentru o soluție favorabilă în dosarul respectiv, cât și pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denunțătorului.

Denunțătorul le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare și că nici nu dorește să se facă vreo intervenție de acest gen.

Ca urmare, Dragoş Băsescu i-a spus denunțătorului că are o soluție, respectiv încheierea unui contract fictiv de consultanță prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro printr-o eșalonare în funcție de evoluția din dosar pe o perioadă de până la 2 ani.

Contractul trebuia să fie încheiat cu o societate de consultanță internațională, pentru a nu trezi suspiciuni.

În conținutul măsurii dispuse de procurori se prevede că Dragoş Băsescu va depune, în termen de 5 zile de la data emiterii ordonanţei, respectiv de la data de 17 iunie 2015, o cauţiune în valoare de 10.000 lei, care va fi consemnată pe numele lui la dispoziţia DNA, la o unitate bancară, urmând a depune recipisa la dosar. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.