Acasă Politic Bucureşti: Perspective bune pentru colaborarea militară şi politică  româno-germană

Bucureşti: Perspective bune pentru colaborarea militară şi politică  româno-germană

DISTRIBUIȚI

137308  – 05062015 – Prim-ministrul Victor Ponta a primit joi, la Palatul Victoria, o delegație condusă de ministrul apărării din Germania, Ursula von der Leyen. Ministrul german al apărării efectuează o vizită oficială în România la invitația omologului român, Mircea Dușa.

Cu această ocazie, prim-ministrul român a transmis aprecierea sa față de relația strategică cu Germania, în plan politic, militar și economic, și față de sprijinul acordat armatei române în procesul de creștere a nivelului de operativitate, interoperabilitate și pregătire a personalului, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Ministrul german al apărării a salutat, la rândul său,  dialogul politico – militar foarte bun dintre cele două țări, menit să consolideze și sa deschidă noi oportunități de cooperare în plan bilateral și în cadrul NATO și UE.

Premierul Ponta a prezentat prioritățile Guvernului în domeniul securității și apărării, consolidarea bugetului alocat sectorului de apărare și modul în care vor fi implementate angajamentele luate în cadrul NATO.  Şeful Executivului a subliniat că România dorește să contribuie în mod activ la inițiativele NATO care susțin asigurarea securității acestui spațiu.

Evoluțiile recente în materie de securitate, având în vedere contextul regional actual, au constituit o temă importantă pe agenda de discuție. Au fost abordate situația și modul în care statele din UE pot fi solidare și sprijini eforturile de modernizare ale țărilor din vecinătatea estică, în special R. Moldova, Ucraina și Georgia,  se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.