Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ponta: Alocația pentru copil trebuie gândită „mai țintit și mai eficient”

Bucureşti: Ponta: Alocația pentru copil trebuie gândită „mai țintit și mai eficient”

DISTRIBUIȚI

137153  – 02062015 –  Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că alocația pentru copil „ca sprijin social”, trebuie gândită „mai țintit și mai eficient”, astfel încât banii chiar să ajungă la copii. „Alocația pentru copil, ca sprijin social, trebuie să o gândim mai țintit și mai eficient. Adică cei care au venituri mari, că, le-am mai dat încă 42 de lei, s-ar putea nici să nu-i ridice. Sunt foarte multe familii care nu iau acei 42, 84 de lei. Că alții au nevoie, cu cei 42 de lei în plus, tot nu reușesc să își rezolve problemele de zi cu zi. Problema noastră principală este ca acei bani să ajungă cu adevărat la copil, să fim siguri că merge la școală, că își cumpără rechizite”, a declarat Ponta, potrivit B1 Tv.

„Am salutat acest lucru și mă bucur că președintele a promulgat legea adoptată de Parlament și pentru că am vrut să oprim odată discuția absolut idioată, ca să spun așa, că nu intră în vigoare legea, că nu știu ce îi facem noi legii. Sigur, oamenii serioși nu au ascultat acest lucru, dar poate că alții nu au înțeles despre ce e vorba. S-a promulgat legea, se respectă. Eu nu cunosc vreo variantă în care o lege votată în unanimitate de Camera Deputaților și promulgată de președinte să nu fie aplicată”, a adăugat Victor Ponta.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni Legea privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea și completarea unor acte normative, prin care este dublată alocația pentru copii, de la 42 de lei la 84 de lei.

Diferențierea alocației de stat în funcție de veniturile familiei ca măsură de protecție social pentru familiile sărace va crea discriminare între copii, pentru că legislația nu face deosebiri între categoriile sociale pentru alocarea acestui drept. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.