Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Premierea câștigătorilor la ECOlimpiada Elevilor

Bucureşti: Premierea câștigătorilor la ECOlimpiada Elevilor

DISTRIBUIȚI

 ECOlimpiada 2137380  – 08062015 –   Ministrul Mediului, Apelor si Pădurilor, Grațiela Gavrilescu, a participat luni dimineața la festivitatea de premiere a câștigătorilor ediției a III-a a ECOlimpiadei Elevilor, eveniment găzduit de Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Pentru al treilea an consecutiv, Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Ministerul Educației şi Cercetării Ştiinţifice cu susţinerea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), a adus proiectul educațional ECOlimpiada elevilor în școlile din România, unde aproximativ 9.000 de elevi și 351 de cadre didactice s-au înscris în competiția ecologică. Până în prezent,  33.593 de elevi și 1.359 de cadre didactice au avut parte de aceeaşi experienţă educaţională completă şi  inedită, potrivit unui comunicat al MMAP.

Proiectul educațional ECOlimpiada Elevilor și-a desemnat câștigătorii în urma unui proces de evaluare interdisciplinar, în care au fost analizate aproape 9000  de compuneri  despre colectarea separată şi reciclarea deşeurilor de ambalaje, realizate de elevii de clasa a III-a din 45 de localităţi din România.

„Ne dorim ca elevii să devină adulţi responsabili de  viitorul lor, să se implice pe termen lung în acțiuni de protejare a mediului și să utilizeze resursele în mod sustenabil. Dar avem nevoie ca şi generaţiile actuale să facă progrese cât mai rapide în schimbarea comportamentului şi suntem convinşi că astfel de programe schimbă atitudinea părinţilor. Cu toţii trebuie să învăţăm manualul reciclării ambalajelor şi să îl punem imediat în practică”, a afirmat Grațiela Gavrilescu, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

„Vrem să creăm adevărate comunităţi responsabile faţă de deşeurile de ambalaje. Investiţiile pe care le facem în serviciile de gestiunea deşeurilor nu ar fi complete fără investiţia în educaţia tinerei generaţii. Aşa cum suntem dechizători de drumuri în colectarea separată suntem şi promotorii unor  programe de educare cu impact real – laborioase dar atractive pentru copii. Le mulțumim cadrelor didactice pentru implicare”, a declarat Sorin Cristian Popescu, directorul general al Eco-Rom Ambalaje. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.