Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Replica lui Tăriceanu pentru Timmermans: „Eu nu critic Comisia Europeana, eu...

Bucureşti: Replica lui Tăriceanu pentru Timmermans: „Eu nu critic Comisia Europeana, eu critic un politician”

DISTRIBUIȚI

 137917- 26062015 – Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, ii raspunde printr-o scrisoare deschisa lui Frans Timmermans, vicepresedintele Comisiei Europene, care il criticase pentru atacurile la adresa sefei Inaltei Curti de Justitie.

„Eu nu critic Comisia Europeana, eu critic un politician. Stiti, Comisia Europeana inseamna mult mai mult decat un politician”, scrie Tariceanu, potrivit Hotnews.ro.

Tariceanu afirma in scrisoare si ca Romania mai are multe probleme de rezolvat pana sa devina „cu adevarat un stat de drept” si face referire si la implicarea serviciilor de informatii in anchetele procurorilor.

Prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, a declarat, joi, in Comisia LIBE a PE, ca i-a spus „foarte clar” lui Calin Popescu-Tariceanu ca nu are voie sa il atace pe seful ICCJ, insa presedintele Senatului a facut acest lucru. Timmermans a precizat ca i-a transmis sefului Senatului ca un astfel de gest este inacceptabil intr-un stat de drept.

„I-am spus foarte clar presedintelui Senatului: cred ca intr-un stat de drept nu ai voie sa-l ataci pe presedintele celei mai inalte curti de justitie a tarii. Asa ceva nu se face. Dar el a facut asta. Si i-am spus in fata ca nu faci asa ceva”, le-a spus , joi, prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, membrilor Comisiei LIBE a Parlamentului European.

Nu-mi place ca in prezent este o confruntare deschisa intre doua puteri ale statului, Parlament si sistemul judiciar, care se critica reciproc in public, in media. Asta nu e bine pentru niciuna dintre ele si sper ca toata lumea intelege acest lucru in Romania”, a afirmat Timmermans.

Oficialul european a mai spus ca CE nu critica statele membre, ci pe politicienii acestora.

„Noi nu criticam tari, criticam politicieni. Stiti, tarile inseamna mult mai mult decat niste politicieni. Din fericire”, a punctat Timmermans. – PROMPT MEDIA 

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.