Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Şi PSD renunţă la mitingul de la Parlament

Bucureşti: Şi PSD renunţă la mitingul de la Parlament

DISTRIBUIȚI

137486  – 11062015 –  Social-democratii au anuntat, joi, ca renunta si ei la mitingul programat vineri, in timpul votului motiunii de cenzura, in fata Palatului Parlamentului. Decizia celor din PSD vine dupa ce miercuri liberalii au decis sa anuleze protestul, afirmand ca se tem ca vor exista violente, potrivit Digi24.

„Este facuta (contramanifestatia PSD – n.r.) cu scopul clar sa ne provoace. De aceea, am propus sa anulam pentru cateva zile mitingul. Inca de vinerea trecuta PNL a depus la Primaria Bucuresti o cerere pentru a se organiza un lant uman. Luni lucrurile au decurs normal, s-a aprobat actiunea. PSD a propus o contramanifestatie, in acelasi loc, la aceeasi ora, iar Sorin Oprescu a aprobat. In urma discutiilor si in urma propunerii lui Mircea Ionescu Quintus am decis sa anulam mitingul, să nu fim parte la niste manifestari care sa aduca aminte de iunie 1990”, a declarat miercuri Vasile Blaga.

El a precizat insa ca liberalii vor organiza nu miting de amploare in aceasta luna in Bucuresti.

„In iunie vom organiza un miting mare, rugand pe Oprescu si PSD sa nu mai vina cu o contramanifestatie. O sa stabilim noi. Este vorba despre modul in care gandeste Ponta si PSD sa se manifeste exact ca in 1990. Nu dam niciun pas inapoi, domnul Ponta ne ameninta cu plangeri la Parchet”, a completat Blaga.

Dupa ce PNL a anuntat ca renunta la protestul de vineri, premierul Victor Ponta a scris pe Facebook ca se bucura ca pana la urma a castigat ratiunea.

„Ma bucur ca ratiunea pana la urma a castigat si PDL-PNL au inteles ca democratia inseamna reguli, nu haos! Vineri motiunea de cenzura trebuie dezbatuta doar in Parlament si nu pe strada! Si votul parlamentarilor trebuie sa decida fara alte presiuni!”, a scris Victor Ponta.

Joi dimineata, premierul a facut o completare la postarea de pe Facebook, precizand ca le va propune colegilor din coalitie anularea protestului.

„Voi discuta cu toti colegii mei din Coalitie si le voi propune sa amanam deasemenea meetingulnostru programat pt maine in Parcul Izvor! Multumesc pt solidaritate dar maine Guvernul va avea ca principale argumente si sprijin propriile sale rezultate economice si sociale din ultimii 3 ani!”, a scris Victor Ponta.

Manifestarile PSD si PNL erau programate la aceeasi ora, in acelasi loc

La inceputul saptamanii, Victor Ponta ii ameninta cu dosare penale si contramanifestatii pe liberalii care anuntasera lant uman in jurul Palatului Parlamentului, vineri, cand se dezbate motiunea de cenzura. In timp ce premierul facea declaratiile, PSD depunea la Primaria Capitalei cerere de autorizatie pentru miting in acelasi loc.

Astfel, dupa ce subiectul a fost dezbatut doua zile in Comisia de ordine publica a Primariei, s-a convenit ca liberalii sa faca lantul uman pe latura dinspre sediul SRI spre Calea 13 septembrie, in vreme ce pesedistii ar urma sa se intalneasca pe latura cealalta, pe trotuarul de la Parcul Izvor.

„Vor incerca sa duca la indeplinire visul domnului Ponta: bataie in strada. Ne asteptam la provocari”, a declarat, marti, Vasile Blaga. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.