Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Tăriceanu, solidar cu Ponta

Bucureşti: Tăriceanu, solidar cu Ponta

DISTRIBUIȚI

 137383  – 08062015 –   Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a solidarizat din nou luni cu premierul Victor Ponta, vorbind de o ”încercare de lovitură de stat” și întrebându-se ”dacă este normal ca într-o ţară democratică un procuror de 27 de ani să răstoarne două guverne în două luni”.

”Fără îndoială, ne găsim în fața unei situații, nu numai inedite, dar, aș spune, de o gravitate excepțională. Să presupunem că premierul în funcție ajunge sa fie pus sub urmărire penală. Așa cum opoziția cere, putem asista la o demisie a primului ministru, la o criză politică și în fruntea Guvernului va fi numit liderul opoziției. Liderul opoziției nu este chiar o personă care să aibă un dosar perfect, fără pată. La rândul lui ar putea să fie acuzat în același dosar, având în vedere că societatea de avocați din care făcea parte apăra partea adversă în procesul în care este implicat și unul din senatori și primul-ministru actual. Și am asista atunci la o declanașare de urmărire penală și la o nouă criză de guvern”, a spus liderul PLR.

În opinia lui Tăriceanu, ar putea exista situația în care un procuror în vârstă de 27 de ani să răstoarne două guverne în doar câteva săptămâni.

”Credeţi că este normal ca într-o ţară democratică, cu regim parlamentar, un procuror, poate a cărui pricepere profesională nu pot să o apreciez, dar am posibilitatea să îmi pun nişte semne de întrebare – câtă experienţă are la 27 de ani şi câtă responsabilitaet are – să răstoarne două guverne în decurs de o lună de zile, să zicem?. Cred că cei care lucrează în justiție sunt cu toții conștienți că puterea pe care o au implică o responsabiliatate uriașă. Nu am observat în ultima vreme că această responsabilitate care apasă pe umerii lor este conștientizată, mai ales prin acțiunile atât la adresa Parlamentului, cât și la adresa Executivului”, s-a întrebat Tăriceanu. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.