Acasă Nord-Vest Cluj Cluj: Mihai Seplecan, ales preşedinte al CJ Cluj

Cluj: Mihai Seplecan, ales preşedinte al CJ Cluj

DISTRIBUIȚI

 137463  – 10062015 – Mihai Seplecan (PNL) a fost ales in functia de presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Cluj de consilierii judeteni, potrivit noii legi privind alegerile locale, si-si va exercita mandatul cu puteri depline, fara a-i fi doar delegate atributiile de presedinte, cum a fost cazul lui Vakar Istvan. Seplecan a fost singurul candidat si a fost ales in functia de presedinte cu 25 voturi „pentru” si 8 „impotriva”, potrivit Hotnews.ro.

In precedenta sedinta a CJ Cluj, pe 25 mai, Mihai Seplecan a devenit vicepresedinte, dupa ce Ioan Oleleu (PSD) demisionase din functie si a renuntat la mandatul de consilier judetean.

Intre timp, pentru a putea sa fie ales presedinte al CJ Cluj, Mihai Seplecan a demisionat din functia de vicepresedinte.

Pe 7 mai, vicepresedintele CJ Cluj Ioan Oleleu (PSD) a demisionat din functie si din CJ, iar miercuri, in locul sau a devenit consilier judetean Ioan Deac (PNL), care a urmat pe lista USL de atunci.

Oleleu a invocat faptul ca majoritatea PNL si UDMR din CJ Cluj blocheaza toate proiectele pe care s-a angajat sa le deruleze fostul USL, care a castigat majoritatea in CJ Cluj, precum si functia de presedinte, prin Horea Uioreanu (PNL).

Pe 6 octombrie 2014, prefectul judetului Cluj, Gheorghe Vuscan, a emis ordinul prin care constata incetarea de drept a mandatului presedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu (PNL), care a demisionat, dupa ce a fost arestat si trimis in judecata pentru coruptie.

Horea Uioreanu si-a dat, pe 3 octombrie, demisia din functia de presedinte al CJ Cluj, pe care o detinea din anul 2012. La finalul lunii mai 2014, Horea Uioreanu a fost retinut de procurorii DNA, alaturi de doi oameni de afaceri clujeni, Ioan Bene si Vasile Pogacean, fiind acuzat de luare de mita. In urma arestarii sale, partidele care au consilieri in CJ Cluj au incercat in repetate randuri sa isi aleaga propriul vicepresedinte cu atributii de presedinte, existand o lupta administrativa intre PNL si PSD in forul deliberativ judetean. Dupa ce PNL a reusit sa il aleaga, cu ajutorul PDL, pe Mihai Seplecan in aceasta functie, prefectul Gheorghe Vuscan a atacat in contencios administrativ decizia consilierilor judeteni. Acest fapt a atras dupa sine repunerea in functie a fostilor vicepresedinti, respectiv Ioan Oleleu (PSD) si Istvan Vakar (UDMR). Procedura aceasta s-a repetat de doua ori, ceea ce a ingreunat activitatea administrativa a CJ Cluj. – PROMPT MEDIA

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.