Acasă Economie Ialomiţa: Evaziune fiscală: Percheziţii la un angajat de la Finanţe şi la...

Ialomiţa: Evaziune fiscală: Percheziţii la un angajat de la Finanţe şi la o firmă

DISTRIBUIȚI

137621  – 17062015   – Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Ialomița efectuează miercuri dimineaţa șase percheziţii la sediul unei instituții publice, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale şi la locuinţele a trei persoane din județul bănuite de evaziune fiscală şi fapte de corupție. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimate la 2.000.000 de lei, potrivit unui comunicat al IPJ Ialomiţa.

Acţiunea poliţiştilor de investigare a criminalităţii economice vizează documentarea şi probarea activităţii infracţionale a unei societăţi comerciale din județul Ialomița ai căror reprezentanți sunt bănuiți că, în perioada 2012-2013, ar fi creat circuite financiare fictive, de natură să asigure sustragerea de la plata T.V.A. aferentă comercilizării pe piaţa internă a unor produse cerealiere, achiziţionate de la unități economice cu comportament de tip fantomă.

În cadrul aceluiași dosar penal, polițiștii efectuează cercetări și față de un funcționar al unei instituții publice, bănuit că ar fi pretins de la administratorul societății comerciale, diferite bunuri în scopul facilitării unor avantaje fiscale.

Potrivit Mediafax, este vizat un functionar al Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Ialomita, care ar fi pretins de la administratorul societatii comerciale mai multe bunuri, pentru a-i facilita unele avantaje fiscale.

La finalizarea percheziţiilor, susăecţii vor fi conduşi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.