Acasă Nord-Vest Maramures Maramureş: Nemulţumiri în PSD şi tulburări în coaliţie: Ponta să vină mai...

Maramureş: Nemulţumiri în PSD şi tulburări în coaliţie: Ponta să vină mai repede în ţară

DISTRIBUIȚI

  137909- 26062015 – Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa la Baia Mare, ca absenta premierului din tara „tulbura foarte mult partidul si coalitia”. Dragnea a mai spus ca exista  nemultumiri  in partid „fata de anumite declaratii, gesturi si actiuni care s-au intamplat in coalitie in ultimele zile”, potrivit Hotnews.ro.

Dragnea a facut aluzie la declaratiile premierului interimar Gabriel Oprea, presedinte al UNPR, care a anuntat ca il va vota pe Mihai Razvan Ungureanu, propus de presedintele Iohannis la sefia SIE.

Presedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a declarat ca PSD va vota impotriva, pe motiv ca MRU este un „simbol al basismului”.

„PSD-ul nu intentioneaza sa iasa de la guvernare. Nu ia in calcul o asemenea varianta pentru ca avem, totusi, o responsabilitate. Vrem sa exercitam guvernarea, dar vrem sa o exercitam in sensul plin al cuvantului (…). Nemultumire in partid exista fata de anumite declaratii, gesturi si actiuni care s-au intamplat in coalitie in ultimele zile si sunt firesti. Sunt nemultumiri nu numai la nivelul conducerii partidului, dar sunt nemultumiri si la baza lui, pentru ca oamenii, dintr-odata, nu mai inteleg: suntem in coalitie, nu mai suntem in coalitie? Ce faceti acolo la Bucuresti de nu va intelegeti, adica in sensul acesta. Lucrurile acestea trebuie limpezite, plus ca trebuie sa apara rapid si la partid o coerenta in ceea ce priveste comunicarea si decizia pe subiectele importante politice, si din Parlament, si din actiunea politica”, a spus Liviu Dragnea, la Baia Mare.

El a subliniat ca PSD vrea sa ramana la guvernare insa nu in orice conditii.

„Am zis ca vrem sa ramanem la guvernare, ca orice partid normal la cap, si la conducere (…). Nu putem sta la guvernare in orice conditii – si ma refeream la dorinta noastra, care cred ca este fireasca, de a nu fi captivi in propria guvernare. Cand esti principalul partid de guvernamant ai prim-ministrul. Sigur, se discuta in coalitie, dar nu putem sa fim executantii unor teme politice sau subiecte legislative. Eu cred, sper ca dupa ce se v-a intoarce Victor Ponta in tara- sper sa se intoarca cat mai repede si cat mai valid – lucrurile se vor regla si coalitia va functiona in continuarea asa cum a functionat pana acum doua – trei saptamani de zile. Repet: noi dorim sa ramanem la guvernare pentru ca e o guvernare care a produs efecte pozitive si deja incepe sa se simta, dincolo de crestere economica, si multumirea oamenilor, cel putin cu masura de scadere a TVA-ului la alimente”, a afirmat Dragnea.

Coordonatorul politic al PSD a admis ca interventia chirurgicala suferita de premier a fost una complicata, iar plecarea acestuia din tara a schimbat comportamentul in coalitie.

„Premierul e mai bine decat era initial, dar nu foarte bine, operatia fiind foarte complicata, recuperarea este foarte grea si trebuie sa o faca cu foarte mare atentie pentru a ramane, totusi, cu piciorul intreg, cu genunchiul intreg. Sper sa faca o recuperare cat mai buna. Eu i-am spus si personal, si public si o spun cu toata prietenia sa incerce sa gaseasca toate modalitatile medicale, procedurale prin care ar putea sa vina in tara, sa faca recuperarea aici, sa ajunga la Guvern. Este o perioada in care aceasta lipsa tulbura foarte mult partidul si tulbura foarte mult si coalitia cu efecte in exercitarea actului de guvernare (…) Ne dorim sa vina cat mai repede si am inteles ca nu ne dorim numai noi partidul, ci si restul”, a precizat Liviu Dragnea.

Nu este primul apel lansat catre Victor Ponta sa revina in tara. Liderul PSD Vrancea Vrancea Marian Oprisan a declarat, joi, ca Victor Ponta are datoria sa se intoarca urgent in tara. „Victor Ponta trebuie sa se intoarca de urgenta in tara! Datoria lui e sa se intoarca urgent si sa spuna clar ce are de gand sa faca. Daca Victor Ponta nu intelege, nu e bine”, a declarat, joi seara, Marian Oprisan la Realitatea TV.

De asemenea, coordonatorul Politic al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Oradea, ca i-a recomandat prieteneste premierului Victor Ponta sa caute o solutie pentru a face recuperarea medicala in tara.

“A fost o operatie mai complicata decat se anticipa. Nu intru in amanunte, le-a prezentat medicul roman care a asistat. Dar ce este important e ca are nevoie de recuperare foarte atenta si riguroasa. Cu toate astea, i-am spus prieteneste, ca un vechi si bun prieten de-al lui, sa caute o solutie sa faca recuperarea in tara. Este premierul acestei tari si trebuie sa vina sa exercite atributul puterii executive in Romania. Sper sa gaseasca o solutie medicala, o solutie tehnica medicala si cum-necum sa ajunga la Guvern”, a spus Dragnea.

Liderul PSD si-a motivat recomandarea facuta premierului Victor Ponta prin importanta stabilitatii guvernamentale si economica a Romaniei.

“Orice zi in plus nu e avantajoasa nici pentru el, nici pentru noi, ca partid, si nici pentru guvern si nici pentru stabilitatea din tara. Din fericire, se pare ca avem cea mai mare crestere economica din Europa. Nu stiu cata fericire produce in alte parti acest lucru, dar este o certitudine si este important ca actul guvernarii sa nu fie tulburat. Si pentru asta cel care este prim-ministru legitim, votat in parlament, trebui sa vina sa exercite aceste atributii si eu sper ca va veni cat de curand”, a subliniat Liviu Dragnea. – PROMPT MEDIA 

foto:realitatea.net

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.