Acasă Stiință Mari speranţe pentru pacienţii care suferă de diabet zaharat de tip 1

Mari speranţe pentru pacienţii care suferă de diabet zaharat de tip 1

DISTRIBUIȚI

 137433  – 10062015 – Mari speranţe pentru pacienţii care suferă de diabet zaharat de tip 1 sunt oferite de intrarea în faza a II-a a studiului clinic a unui vaccin a cărui eficienţă a fost testată pe şoareci cu acceptul US Food and Drug Administration, scrie Tricolorul. Diabetul zaharat este o boală cunoscută ca fiind provocată de nivelurile de glucoză din sânge, dar această anomalie nu este atât de simplă cum ar putea părea. Medicii au clasificat trei tipuri ale acestei boli în funcţie de cauzele care o produc.

Diabetul de tip 1, numit diabet juvenil, deoarece se instalează de obicei la o vârstă mai tînără, în care pancreasul secretă insulină puţină sau deloc, nepermiţînd zahărului să intre în celule, glucoza fiind depozitată în principal în fluxul sanguin. Diabetul de tip 2 este cel indus de stilul de viaţă şi este cauzat de obezitate sau bătrâneţe. Mai există un diabet gestaţional care constă în creşterea nivelului de zahăr din sânge din cauza sarcinii. Dintre cele trei tipuri, cercetătorii şi-au concentrat eforturile spre diabetul de tip 1, pentru că acesta poate fi cel mai puţin prevenit, fiind o boală autoimună. Pe măsură ce studiile au avansat, oamenii de ştiinţă au întrevăzut probabilitatea ca vaccinul vechi de un secol folosit în prevenirea tuberculozei să fie eficient şi în prevenirea diabetului de tip 1. Acest vaccin este numit ”Bacillus Calmette-Guerin” (BCG).

Ca urmare a acestei noi descoperiri, US Food and Drug Administration şi-a dat acordul pentru un studiu care urmează să se desfăşoare pe 150 de adulţi cu cazuri severe de diabet de tip 1. Dr. Denise Faustman, de la Laboratorul de Imunologie al Massachusetts General Hospital, care conduce această cercetare, a anunţat că în viitor studiul va fi extins la un grup mai mare de pacienţi pentru a obţine rezultate mai precise. Studiul va dura aproximativ cinci ani, iar oamenii de ştiinţă vor examina în continuare capacitatea medicamentelor de a face reversibil diabetul zaharat de tip 1. Chiar dacă unii specialişti au fost sceptici cu privire la capacitatea medicamentelor de a vindeca pe cei care au deja diabet zaharat de tip 1, acest studiu îi va ajuta cu siguranţă pe toţi cei care au riscul de a dobândi această boală. – PROMPT MEDIA

foto:fanatik.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.