Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Pentru solicitanții de fonduri europene prin PNDR

Pentru solicitanții de fonduri europene prin PNDR

DISTRIBUIȚI

137436  – 10062015 – Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a completat procedura de lucru privind achizi­ţiile private derulate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 pentru a permite utilizarea modulului on-line de către solicitanţii PNDR, respectiv de către persoanele care intenţionează să depună o cerere de finanţare.

Un element de noutate în procesul de achiziţii aplicabil PNDR îl constituie faptul că, pe lângă beneficiari şi furnizori, începând cu 6 iulie 2015 solicitanţii de fonduri europene care vor depune cereri de finanţare prin PNDR 2020 vor fi obligaţi să utilizeze modulul de achiziţii on-line al AFIR. “Astfel, solicitanţii, înaintea semnării contractului de finanţare cu AFIR, vor derula on-line procedura de achi­ziţii aplicabilă serviciilor eligibile (servicii de consultanţă şi servicii pentru întocmirea studiilor de fezabilitate, cu o valoare mai mare de 15.000 de euro) în conformitate cu prevederile procedurii de achiziţii pentru beneficiarii privaţi ai PNDR publicată pe pagina de internet a AFIR. Până la 6 iulie 2015, solicitanţii de fonduri nerambursabile vor derula achiziţiile private conform prevederilor procedurale anterioare: publicarea în ziar a unei invitaţii de participare şi primirea de către solicitant a minim trei oferte conforme din punct de vedere tehnic şi financiar”, se arată într-un comunicat al AFIR.

Procedura on-line se aplică pentru toate achiziţiile derulate în cadrul PNDR 2020 şi este valabilă pentru adjudecarea contractelor de achiziţii de servicii, bunuri (cu sau fără montaj) şi de execuţie de lucrări. În vederea derulării on-line a procedurilor de achiziţii, beneficiarii privaţi, ofertanţii şi, după 06.07.2015, solicitanţii au obligaţia autentificării pe pagina oficială de internet a AFIR (www.afir.info), în partea superioară a paginii, destinată depunerii on-line. Procedura de achiziţii private se derulează în conformitate cu Manual operaţional de achiziţii pentru beneficiarii privaţi ai PNDR 2020, versiunea 1, publicat pe pagina oficială de internet a AFIR. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.