Acasă Politic Prahova: Sebastian Ghita nu poate părăsi Ploiestiul. Nici calitatea de deputat nu...

Prahova: Sebastian Ghita nu poate părăsi Ploiestiul. Nici calitatea de deputat nu o poate exercita

DISTRIBUIȚI

137827 – 24062015 – Procurorii DNA din Ploiesti au dispus modificarea conditiilor controlului judiciar dispus anterior si prelungit în cazul lui Sebastian Ghiţă, cu impunerea unor obligatii suplimentare. Noile obligaţii ale lui Sebastian Ghiţă sunt sa nu desfasoare activitate in calitatea de deputat in Parlamentul Romaniei, in exercitarea careia a savarsit fapta, şi sa nu paraseasca localitatea Ploiesti, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent, potrivit unui comunicat al DNA. Acestora li se adauga obligatiile anterioare impuse prin controlul judicar

Masura controlului judiciar cu noile obligatii se aplica incepand de la data de 24 iunie 2015, pana la data de 14 august 2015, precizează DNA.

“Obligatiile suplimentare din continutul masurii de control judiciar au fost determinate de extinderea actiunii penale fata de inculpatul Ghita Sebastian Aurelian pentru savarsirea infractiunilor de: trafic de influenta, complicitate la schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, spalare de bani, in forma continuata, evaziune fiscala, in forma continuata, coruperea alegatorilor, efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, in forma continuata. Aceste noi infractiuni se adauga celei initial retinute in sarcina inculpatului, respectiv cea de sprijinire a unui grup infractional organizat”, se arată în comunicatul DNA.

DNA precizeaza ca vizeaza fapte din perioada 2000-2015.

Procurorii spun ca, in campania electorala pentru alegerile parlamentare din 2012, Ghita ar fi cumparat „de pe piata neagra (…) asa zise materiale electorale (de exemplu tigai), ce au fost utilizate pentru a determina un numar important de persoane sa il voteze”.

DNA sustine ca Sebastian Ghita ar fi „conceput, initiat si coordonat o activitate de corupere a alegatorilor din Republica Moldova, la alegerile prezidentiale din anul 2014, in scopul obtinerii de voturi pentru candidatul Ponta Victor Viorel. Suma remisa de inculpat pentru influentarea optiunilor electorale a fost in cuantum de 350.000 euro”. – PROMPT MEDIA 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.