Acasă Externe Rep. Moldova: Dorin Chirtoacă, la al treilea mandat de primar al Chişinăului

Rep. Moldova: Dorin Chirtoacă, la al treilea mandat de primar al Chişinăului

DISTRIBUIȚI

137919 – 29062015 – Primarul în funcție Dorin Chirtoacă a câștigat un nou mandat de primar al Chișinăului, cel de-al treilea, învingând-o, duminică, în turul al doilea al alegerilor locale, pe contracandidata sa pro-rusaî, Zinaida Greceanîi, arată rezultatele date publicității după prelucrarea în proporție de 100% a proceselor verbale, potrivit Unimedia.

Dorin Chirtoacă (Partidul Liberal) a câștigat cu 53,54%, față de 46,46%, cât a obținut candidata Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi.

Politician pro-european, Dorin Chirtoacă este primar al Chișinăului din anul 2007 și se află în fața celui de-al treilea mandat.

Alegerile locale din Rep. Moldova au avut loc pe fondul demisiei prezentate în urmă cu două săptămâni de către premierul Chiril Gaburici și în contextul crizei financiare generate de dispariția unui miliard de dolari din sistemul bancar moldovenesc.

Dorin Chirtoacă câștigase și primul tur al alegerilor locale, din 14 iunie, cu 37,52% din voturi, devansând-o pe Zinaida Greceanii, care a obtținut atunci 35,68%.

Peste 1,8 milioane de alegători moldoveni au fost așteptați la urne duminică, în cel de-al doilea tur al scrutinului local. Turul doi al alegerilor locale s-a desfășurat în 457 de localități din Rep. Moldova, fiind deschise 1.420 de birouri electorale. În total au fost tipărite 1.933.832 de buletine, aproape de șapte ori mai puține decât în primul tur.

Partidele pro-europene au câştigat primul tur de scrutin din cadrul alegerilor locale generale din Rep. Moldova, reuşind să obtină semnificativ mai multe mandate de primar şi consilieri raionali decat partidele cu simpatii pro-ruse. În schimb, formaţiunile pro-ruse au obtinut majoritatea mandatelor de consilieri muncipali şi mai multe funcţii de primar în centrele urbane importante, cum ar fi Bălţi şi Orhei. – PROMPT MEDIA 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.