Acasă Externe Rep. Moldova: Întâlnirea şefului diplomaţiei române cu preşedintele Parlamentului Rep. Moldova

Rep. Moldova: Întâlnirea şefului diplomaţiei române cu preşedintele Parlamentului Rep. Moldova

DISTRIBUIȚI

137678  – 18062015  – Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut joi o întrevedere cu preşedintele Parlamentului Rep. Moldova, Andrian Candu, cu ocazia vizitei întreprinse la Chișinău.

Ministrul Bogdan Aurescu a evocat discuțiile substanțiale avute cu interlocutorul său în cursul vizitei la București, la 25 martie 2015 și a arătat că dialogul pe linie parlamentară reprezintă o componentă fundamentală a Parteneriatului Strategic bilateral, cu relevanță particulară în ce privește pregătirea Republicii Moldova pentru asumarea și implementarea agendei europene, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Referindu-se la evoluțiile politice din Republica Moldova, ministrul Bogdan Aurescu a evidenţiat necesitatea constituirii rapide a unui nou Guvern, pe baza unei coaliţii solide, durabile în Legislativ, care să garanteze angajamentul pro-european ferm, un Guvern capabil să continue reformele democratice, în consens cu așteptările exprimate de cetățenii Republicii Moldova, și să asigure stabilitatea Republicii Moldova.

Cei doi oficiali au abordat totodată aspecte privind perspectivele de soluţionare a dosarului transnistrean. Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova a apreciat pozitiv deschiderea, de către ministrul român de externe, în ziua anterioară, a Centrului de Informare a României de la Comrat, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

foto:mae.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.