Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti SUA: John Kerry se teme de întoarcerea la Războiul Rece

SUA: John Kerry se teme de întoarcerea la Războiul Rece

DISTRIBUIȚI

137630  – 17062015  – Secretarul de stat american John Kerry a declarat ca se teme de o revenire la Razboiul Rece dupa anuntul lui Vladimir Putin asupra consolidarii arsenalului nuclear al Rusiei ca raspuns la planurile SUA de a instala arme grele in Europa de Est.

„Bineinteles ca ma ingrijoreaza”, a declarat seful diplomatiei americane raspunzand jurnalistilor de la Departamentul de Stat prin videoconferinta de la domiciliul sau din Boston (nord-estul SUA), unde este in convalescenta dupa ce si-a fracturat un picior la sfarsitul lunii mai, potrivit Pro Tv.

„Avem acordul START”, a amintit John Kerry, referindu-se la solutionarea istorica a dezarmarii nucleare incheiata in 1991 intre Statele Unite si Uniunea Sovietica la acea vreme.

„Incercam sa avansam in sens contrar. Am avut o colaborare enorma incepand din anii 1990 in materie de distrugere a armelor nucleare care se aflau pe fostele teritorii ale Uniunii Sovietice si nimeni nu vrea ca noi sa mergem inapoi”, a pledat secretarul de stat.

„Nimeni nu vrea, cred eu, o revenire la un fel de statut de Razboi Rece”, a condamnat John Kerry, din principiu favorabil dezarmarii si mare sceptic fata de orice forma de escaladare militara.

El a fost intrebat dupa ce presedintele Putin a anuntat ca „in acest an, peste 40 de noi rachete balistice intercontinentale, capabile sa reziste la orice sistem de aparare antiaeriana dintre cele mai sofisticate, urmeaza sa fie desfasurate in cadrul fortelor nucleare ruse”. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.