Acasă Externe Agenda Europeana Summit de urgenţă la Bruxelles pentru situaţia Greciei

Summit de urgenţă la Bruxelles pentru situaţia Greciei

DISTRIBUIȚI

137705  – 19062015  – O întalnire a șefilor de stat și de guvern din zona euro dedicată Greciei va fi organizată luni seară la Bruxelles, a anunțat joi seară președintele Consiliului European, Donald Tusk, potrivit AFP. „Am decis să convoc un summit la zonei euro luni, 22 iunie, ora 19.00. Este timpul să discutăm urgent despre situația din Grecia la cel mai înalt nivel politic”, a declarat Donald Tusk puțin după eșecul unei reuniuni a miniștrilor de finanțe ai Eurogrupului și creditorilor Greciei, desfășurată la Luxemburg.

„Niciun acord. Semnal puternic trimis Greciei să se angajeze serios în negocieri. Eurogrupul rămâne dispus să se reunească în orice moment”, a afirmat vicepreședintele CE pentru euro și dialog social, Valdis Dombrovskis, pe contul său de Twitter.

„Încheierea primului meu Eurogrup. Interesant, într-adevăr”, a scris la rândul său pe Twitter ministrul finalndez de finanțe, Alex Stubb, fără alte comentarii.

Reuniunea, care a durat aproape o oră și jumătate, a fost calificată ca „tragică” de către o sursă europeană participantă la discuții. „Nu a fost nici măcar o cerere pentru prelungirea programului” de asistență financiară în curs, de care Atena beneficiază din 2012, a insistat sursa. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.