Acasă Politic Timiş: DNA l-a trimis în judecată pe vicepreşedintele CJ Caraş Severin

Timiş: DNA l-a trimis în judecată pe vicepreşedintele CJ Caraş Severin

DISTRIBUIȚI

137178  – 02062015 –  Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Ionesie Ghiroghioni, vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Caraș Severin, pentru trafic de influență, şi a rudei acestuia Adrian Cosmin Ghiorghioni, pentru complicitate la trafic de influență.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2013 – mai 2015, Ionesie Gheorghioni, în calitate de vicepreședinte al CJ Caraș Severin, a pretins și primit de la un om de afaceri (martor denunțător) sumele de 230.000 lei şi 8.400 euro, reprezentând un procentaj de 10 % din valoarea unor contracte de utilitate publică (întreţinere a drumurilor) încheiate de societatea comercială administrată de către denunţător cu instituţia publică respectivă.

În schimbul sumelor menţionate, firma respectivă a fost favorizată de către Ionesie Gheorghioni, prin atribuirea contractelor, prin efectuarea cu prioritate a plăților de către Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat – unitate din structura Consiliului Județean Caraș Severin și prin acceptarea și semnarea devizelor de lucrări de către funcționarii din cadrul aceleiași instituții. Suma de 8.400 de euro a fost pretinsă și primită în mai multe tranșe de către Ionesie Gheorghioni, prin intermediul lui Adrian Cosmin  Ghiorghioni. Pentru ajutorul acordat, acesta din urmă a primit de la soția omului de afaceri, ca folos propriu, o cameră foto cu diverse accesorii, în valoare de 1.900 lei.

La data de 25 martie 2015, în baza unei noi înțelegeri infracționale convenite cu martorul denunțător, Ionesie Ghiorghioni a primit suma de 10.000 lei ca primă parte a procentului de 10% din încasările primite de firma omului de afaceri, pentru două contracte de deszăpezire încheiate în luna decembrie 2014.

Diferența de 20.000 lei i-a fost remisă lui Ionesie Gheorghioni la data de 12 mai 2016, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Procurorii au pus sechestru asupra unui număr de 10 imobile care aparțin celor doi inculpaţi, până la concurenţa sumelor de 205.276 lei şi 175 euro.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi a Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraș – Severin cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii luate de procurori. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.