Acasă Externe Ungaria: Socialiştii europeni își aleg președintele

Ungaria: Socialiştii europeni își aleg președintele

DISTRIBUIȚI

137522  – 12062015 –  La Budapesta se desfăşoară congresul Partidului Socialiştilor Europeni, în cadrul căruia urmează să fie ales un nou preşedinte al acestei formaţiuni. Candidaţii sunt actualul preşedinte, bulgarul Serghei Stanişev, şi spaniolul Enrique Baron.

Serghei Stanişev a declarat într-o conferinţă că s-a decis organizarea congresului la Budapesta în semn de solidaritate cu Partidul Socialist Ungar, în procesul de apărare a valorilor şi standardelor democratice şi a amintit de rezoluţia adoptată zilele trecute de Parlamentul European în contextul recentelor declaraţii ale premierului ungar, Viktor Orbán, privind pedeapsa capitală şi a consultărilor naţionale referitoare la imigranţi, demarate de guvern.

Acesta a mai spus că participanţii la congres vor discuta şi despre viitorul Europei, notează Radio România Actualități.

De altfel, mâine, pe agenda discuţiilor de la Budapesta se vor afla subiecte legate de posibilităţile de reducere a şomajului şi îmbunătăţirea condiţiilor de lucru pentru europeni, teme referitoare la cetăţenie şi participare democratică, precum şi la extremism, libertate şi securitate, urmând sa fie adoptate mai multe rezoluţii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.