Acasă Externe Kuweit: Nepoata lui George Emil Palade, profesor de limba engleză pentru familiile...

Kuweit: Nepoata lui George Emil Palade, profesor de limba engleză pentru familiile de șeici

DISTRIBUIȚI

138582 – 23072015 –  Nepoata lui George Emil Palade, laureat la Premiului Nobel în anii 70, este una din cele patru femei care predă la Forțele Aeriene Armate și totodată singura româncă profesor de limba engleză pentru familiile de șeici din emirat.

Alina Tacu a crescut într-o familie de elită, fiind nepoata primului român laureat al Premiului Nobel, George Emil Palade. Vorbește cinci limbi străine, iar de opt ani trăieşte în Kuweit, unde predă engleză. A plecat din Iași după ce a renunțat la postul de asistent universitar pentru a-i instrui pe militarii din Forțele Aeriene Armate. Un job obținut în doar 15 minute.

”Erau aliniați generalul, comandantul, ofițerul staff-ului, sergentul. La început stăteau ca la raport și după 15 minute interacționam, glumeam, îi întrebam ca pe studenții mei. Când am ieșit, comandantul mi-a facut așa: OK)”, susține Alina Tacu, citată de Digi24

La început, a predat la o grădiniță de lux unde erau înscriși copiii șeicilor. Mai târziu, a devenit profesor la cea mai prestigioasă școală britanică din Kuweit, iar în cele din urmă a ajuns să coordoneze un întreg departament de engleză. ”A fost o mare excepție, mi s-a și spus la interviu: sunteți prima persoană care nu este britanică și pe care o angajăm să predea engleza la liceu”, povestește ea.

Într-o societate condusă în mare parte de bărbați, femeile care vin din spaţiul european trec printr-o perioadă de adaptare la noul mediu cultural. Cei mai mulți străini din Kuweit provin din Marea Britanie. Prezența românilor este, în mare parte, o excepție. ”Este o țară cu o pondere foarte mare de bărbați. Școala la care predă este cu un limbaj militar, iar școala se află într-un spațiu militar. Iar Alina nu are o problemă cu asta”, spune John Richard Moorhouse, fost coleg.

”Este nu greu, ci foarte greu pentru o femeie din România să ajungă să se impună în Kuweit, cu atât mai mult să predea”, spune, la rându-i, sociologul Nicu Gavriluță.  PROMPT MEDIA

foto:digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.