Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Asul Rovanei

Asul Rovanei

DISTRIBUIȚI

138451 – 20072015  – Luptele fratricide pentru obtinerea suprematiei in principalul partid de guvernamant, cel putin statistic vorbind, devin tot mai dure pe zi ce trece. Asa ca taberele implicate mai mult sau mai putin fatis in stabilirea succesorului demisionarului Victor Ponta nu se dau in laturi de la niciun efort, fie el de natura organizatorica sau financiara.Si, cu toate ca „reevaluatul” Liviu Dragnea se bazeaza pe puternica influenta pe care o detine inca in teritoriu, iata ca situatia se poate schimba radical, dupa ce Rovana Plumb, fara nicio jena, a ajuns sa umble la oamenii principalului sau contracandidat. Pentru ca „interimara” de la conducerea PSD-ului pare sa fi gasit solutia de a-i intoarce in favoarea sa pe influentii baroni locali, chiar daca pentru ”achizitionarea” acestora este nevoie de sume uriase de bani. Dar, cel putin atat timp cat plata se va face din fondurile europene, tranzactia are toate sansele sa se realizeze in timp util. Mai ales ca, in acest demers subteran, Rovana Plumb este sprijinita de alti „grei” ai partidului.

Iar in indeplinirea acestui scop, Rovana Plumb are acum la dispozitie si un veritabil as in maneca, care il face pur si simplu pe Liviu Dragnea sa moara de ciuda. Este vorba despre faptul ca acum detine puterea asupra alocarii banilor europeni, dupa instalarea in fruntea Ministerului Fondurilor Europene a „pupilului” sau Marius Nica. Pentru ca, nu mai este un secret pentru nimeni dintre cunoscatorii dedesubturilor incalcitei vieti de partid ca Nica este practic copilul de suflet al Rovanei Plumb, pe care aceasta l-a luat dupa ea peste tot si s-a luptat ca o leoaica sa-l promoveze in tot felul de functii de partid. Insa cea mai mare reusita este, fara indoiala, instalarea lui Nica la „robinetul” banilor europeni la care tanjesc atat de mult baronii locali. Cei care, ideologic vorbind, ar merge in continuare alaturi de Dragnea, dar stiu foarte bine ca finantarea europeana vine de la Rovana, via Marius Nica.

Mai mult, in aceasta incercare spectaculoasa de deturnare a „nucleului dur” din teritoriu, cel pe care se bazeaza atat de mult Liviu Dragnea, Rovana Plumb beneficiaza din plin si de sprijinul unui alt aliat strategic de-al sau. Este vorba despre credinciosul Eugen Orlando Teodorovici, cel care nu iesea din vorba celei care se viseaza „doamna de fier” a PSD-ului, nici pe cand era in locul lui Nica, in fruntea Ministerului Fondurilor Europene, dar cu atat mai putin acum, cand a ajuns, nici el nu stie cum, ditamai ministrul Finantelor. Si care, ca sa-i castige cat mai degraba pe baroni de partea Rovanei, se agita in aceste zile de mama focului, dupa cum sustin sursele noastre, sa dea drumul cat mai repede la programele operationale pe noul exercitiu financiar, cel pana in 2020.

Asta ca sa aiba ce „toca” alesii locali cativa ani buni, daca nu cumva isi baga din nou DNA-ul nasul in cazurile tot mai numeroase de deturnare a fondurilor europene. Oricum, Orlando dovedeste odata in plus ca este un soldat credincios al Rovanei. Dar pe riscul sau…

Iar stirile sunt tot mai alarmante pentru Liviu Dragnea, mai ales ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, in toata aceasta tarasenie si-ar fi bagat coada si Corina Cretu. Greu de spus daca doar din pura solidaritate feminina, dar cert este ca, de la inaltimea postului de comisar european pentru dezvoltare regionala, aceasta transmite semnale tot mai clare ca oamenii din teritoriu care o vor sprijini pe Rovana Plumb chiar nu vor avea de ce sa regrete alegerea facuta. Cel putin din punct de vedere al perspectivei de a se abona la fondurile europene alocate pentru dezvoltarea comunitatilor locale. De altfel, si in vizitele tot mai dese care le-a facut in Romania pentru a vorbi de alocarea banilor europeni, Corina Cretu nu s–a sfiit sa-si arate simpatiile personale. De asemenea, pentru Rovana se zbat si partenerii de coalitie ai PSD-ului. Uneperistii, pentru ca „seful mare” nu-l suporta neam pe Dragnea. Iar cei de la ALDE, in urma lobby-ului insistent facut de catre ministrul mediului, Gratiela Gavrilescu. Cea pe care o leaga de Rovana atatea programe comune facute pe POSDRU sau POS Mediu in Prahova. Asa ca, in aceste conditii, soarta lui Dragnea pare sa fie decisa, daca nu cumva acesta si-ar putea gasi la randul sau, in ultima clipa, noi aliati strategici. Fie si in afara partidului… Sursa – enational.ro

PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.