Acasă Nord-Vest Bihor Bihor: Evazionişti din Bihor, propuşi pentru trimitere în judecată

Bihor: Evazionişti din Bihor, propuşi pentru trimitere în judecată

DISTRIBUIȚI

138539 – 22072015  – Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Bihor au finalizat cercetările față de nouă persoane, administratori sau reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, bănuite că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 920.000 lei, prin evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

            În urma cercetărilor efectuate de polițiști, față de un bărbat, de 48 de ani, din localitatea Chişlaz, din județul Bihor, bănuit de evaziune fiscală, și față de opt bărbați, cu vârste cuprinse între 24 şi 58 de ani, administratori sau reprezentanţi ai unor societăţi comerciale bihorene, bănuiți de complicitate la evaziune fiscală, a fost propusă măsura trimiterii în judecată, potrivit unui comunicat al IPJ Bihor.

            În perioada octombrie 2010 – septembrie 2011, bărbatul de 48 de ani, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Bihor, ar fi înregistrat, în evidenţele contabile ale societăţii, 17 facturi fiscale, care ar fi atestat, în mod nereal, cheltuieli aferente unor operaţiuni de achiziţie de materiale de construcţii sau servicii.

            Operațiunile comerciale fictive ar fi fost încheiate cu trei societăţi comerciale bihorene, de tip „fantomă”, reprezentate de cele opt persoane bănuite de comiterea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală.

            În realitate, facturile ar fi fost înregistrate în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului consolidat al statului.

            Prejudiciul total cauzat, prin deducerea ilegală a TVA şi prin diminuarea impozitului pe profit, este estimat la 928.887 de lei.

            A fost pus sechestru asupra bunurilor aparţinând societăţii comerciale până la concurenţa sumei sus-menționate.

            Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice bihoreni au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor în cauză. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.