Acasă Sud-Est Braila Brăila: 184 de artişti  la Ediţia 2015 a Concursului Internaţional de Canto...

Brăila: 184 de artişti  la Ediţia 2015 a Concursului Internaţional de Canto „Hariclea Darclée

DISTRIBUIȚI

138529 – 22072015  – Anul acesta prestigiosul festival de canto care poartă numele marii soprane Hariclea Darclée și care se desfășoară în orașul de baștină al acesteia, la Brăila, împlinește două decenii de existență, prilej cu care o mulțime de cântăreți din toată lumea vor participa la evenimentul ce urmează să aibă loc între 28 iulie și 9 august.

De-a lungul celor 20 de ani, 2.500 de tinere talente din 50 de ţări de pe cinci continente au participat la acest concurs și la cursurile de măiestrie artistică oferite de soprana Mariana Nicolesco, care a declarat că: „Primii mei paşi pe drumul carierei lirice, care mă poartă azi pe scenele internaţionale, i-am făcut la Brăila sub îndrumarea Dumneavoastră, îmi scrie un bas-bariton român de mare succes. La fel un tenor italian chemat să inaugureze în acest an stagiunea lirică a Teatrului alla Scala din Milano. Aceste mărturii şi nenumărate altele de acest fel îmi aduc bucuria misiunii împlinite“.

            Nu mai puțin de 184 de artişti s-au înscris la Ediţia Jubiliară 2015 a Concursului Internaţional de Canto „Hariclea Darclée“, notează România Liberă.

Din rândul acestora, prestigiosul Juriu Internaţional prezidat de Mariana Nicolesco îi va desemna pe laureaţii din acest an.

Din juriu fac parte Marco Balderi din Italia, personalitate cu o carieră strălucită, printre altele fost director al Festivalului Puccini de la Torre del Lago şi în prezent directorartistic al Operei din Seul, colaborator permanent al Festivalului şi Concursului Darclée; Baoyi Bi, mezzosoprană, figură marcantă în domeniul muzicii de operă în China, profesor la Opera Center of Central China Normal University, prezentă la mai multe ediţii ale Concursului Darclée şi la Master Classes; Eugenio Girardi din Italia, scenograf şi autor a minunate costume pentru spectacole de operă în marile teatre internaţionale; Josef Hussek din Austria, prestigios director de teatre de operă: Hamburg, Viena, director artistic al Festivalului de la Salzburg şi acum Consilier al Festivalului de Paşte creat de Herbert von Karajan; Stanislaw Daniel Kotlinski din Polonia, bariton, profesor doctor la Academia de Muzică din Gdansk şi la Hochschule für Musik und Theater din München; Stephan Poen din Israel, doctor în medicină şi doctor în muzicologie, conferenţiar pe tema artei lirice, binecunoscut publicului larg; Felix Serraclara din Spania, bariton, regizor, producător de spectacole de operă şi organizator de turnee lirice; în fine, Flavio Trevisan din Italia, regizor a nenumărate spectacole de operă de succes în Europa, America de Sud şi Asia. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.