Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Compromis pentru menţinerea Greciei în Zona Euro

Bruxelles: Compromis pentru menţinerea Greciei în Zona Euro

DISTRIBUIȚI

138280 – 13072015  – Liderii europeni au incercat in noaptea de duminica spre luni sa gaseasca un compromis pentru a mentine Grecia in Zona Euro. Un proiect de compromis in acest sens a fost pus pe masa de cancelarul german Angela Merkel, presedintele francez Francois Hollande, prim-ministrul grec Alexis Tsipras si presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat o sursa apropiata negocierilor.

            „Este un acord in patru, care va fi acum prezentat celor 19” lideri ai Zonei Euro, a declarat sursa citata de AFP.

            Anterior, liderii europeni au discutat un proiect al ministrilor lor de Finante care au propus sa ca Grecia sa renunte la suveranitate, in schimbul unui eventual pachet de ajutor financiar, estimat intre 82 si 86 de miliarde euro. Acest document a evocat pentru prima data negru pe alb o iesire temporara a Greciei din Zona Euro, dar ipoteza pare pentru moment sa fi fost exclusa.

            Atena, care a considerat textul „foarte prost”, a cerut inceperea imediata a negocierilor avand in vedere „gravitatea” situatiei bancilor care mai au foarte putine lichiditati.

            „Franta va face totul pentru a ajunge la un acord care sa permita Greciei sa ramana in zona euro”, a declarat Hollande , in timp ce Merkel a afirmat ca „nu va exista un acord cu orice pret”. – PROMPT MEDIA

foto:jurnalul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.