Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bruxelles: Europarlamentarul Laurențiu Rebega a aderat la ENL: Națiunea română este o...

Bruxelles: Europarlamentarul Laurențiu Rebega a aderat la ENL: Națiunea română este o forță importantă!

DISTRIBUIȚI

138367 – 15072015 – Europarlamentarul Laurențiu Rebega a aderat, pe 15 iulie, la Grupul politic Europa Națiunilor și a Libertății din Parlamentul European. Este primul europarlamentar român din actuala legislatură care aderă la noul grup politic european, care se dorește o structură ce înglobează politicieni și formațiuni politice europene cu orientare patriotică.

Îmi propun să susțin la aceeași masă, care va fi una a dialogului, în fața celor mai sceptici oameni politici europeni, precum reprezentanții Olandei, Marii Britanii și Italiei, faptul că națiunea română este o forță importantă a Uniunii și în această calitate, cetățenii săi trebuie să se bucure de un tratament egal cu al cetățenilor din țările de adopție, fără a fi permanent stigmatizați”, susține eurodeputatul.

Laurențiu Rebega consideră că a sosit momentul în care, la Bruxelles, dincolo de pozițiile politice, cineva trebuie să se așeze la masa dialogului cu unii dintre acei politicieni, reprezentanți ai cetățenilor europeni, care îi văd pe români ca fiind inamicii bunăstării lor: “Acestora trebuie să le explicăm faptul că națiunea română reprezintă un factor de prosperitate, o plusvaloare a uniunii, iar cetățenii ei trebuie tratați ca atare. Acest demers, are ca scop încercarea de a schimba optica acelor politicieni europeni, sceptici cu privire la români. Acesta va fi proiectul meu politic și totodată provocarea următorilor patru ani de mandat în Parlamentul European”.

De asemenea, europarlamentarul consideră că numirea sa în funcția de vicepreședinte al Grupului ENL reprezintă o garanție a faptului că membrii noului grup, din forul legislativ continental, ”sunt gata să trateze națiunea română egală cu celelalte națiuni membre mai vechi ale Uniunii Europene, dar și ca parte egală a procesului decizional”. – PROMPT MEDIA

foto:dcnews

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.