Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Marele Ducat de Luxemburg preia preşedinţia prin rotaţie a Uniunii Europene

Bruxelles: Marele Ducat de Luxemburg preia preşedinţia prin rotaţie a Uniunii Europene

DISTRIBUIȚI

138075 – 03072015  – Marele Ducat de Luxemburg preia oficial, de la Letonia, preşedinţia prin rotaţie a Uniunii Europene. În semestrul în care o va exercita, Luxemburg se va confrunta cu problema refugiaţilor şi cu cea a menţinerii integrităţii zonei euro.

            Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, merge, astăzi, la Luxemburg pentru aşa-numitul „picnic european„.

Publicul este aşteptat pentru a asista la concerte şi pentru a descoperi arta culinară din cele 28 de state membre ale Uniunii, notează Radio România Actualități.

            Luxemburg este unul din statele care s-au numărat printre fondatorii spaţiului comunitar şi, recent, a fost în mijlocul unui scandal de evaziune fiscală, ce viza mai multe corporaţii internaţionmale.

            Pe fondul instabilităţii din zona euro, declanşată de criza economică a Greciei, Luxemburg se va confrunta cu o provocare majoră în timpul preşedinţiei sale, şi anume să menţină zona euro în actuala formulă, aşa cum a declarat recent şi preşedintele Comisiei Europene, fostul premier al Ducatului de Luxemburg Jean-Claude Juncker.

            În acelaşi timp, preşedinţia luxemburgheză se va confrunta cu o altă provocare majoră în acest moment, şi anume criza refugiaţilor şi afluxul masiv de imigranţi din nordul Africii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.